Gepubliceerd Op: 21 november 2021

Prima overwinning op Jong FC Volendam in sfeerloze ambiance

21 november 2021

Excelsior Maassluis heeft in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam de volle winst weten te pakken. Op een zo goed als leeg Sportpark Dijkpolder hadden de Tricolores aan een uitstekende eerste helft genoeg om uiteindelijk met 3-2 te winnen van de talenten uit het Noord-Hollandse vissersdorp.

Hoofdtrainer Dogan Corneille voerde na de verloren wedstrijd van twee weken geleden tegen Jong Sparta Rotterdam (0-2) een viertal wijzigingen door in zijn team. Zo kon de oefenmeester niet beschikken over Giovanni Da Fonseca vanwege een blessure en begonnen Kevin Dercks en Bram Wennekers op de reservebank. Hierdoor maakten Daan Blij en Gijs Abbas weer hun opwachting in de basisopstelling en speelde Dave van Delft voor de eerste keer vanaf de aftrap.

In een troosteloze ambiance kende Excelsior Maassluis een zeer goede start van de wedstrijd. Ondanks dat Jong FC Volendam in de eerste twee minuten al een aantal keer rondom het strafschopgebied van de Tricolores was geweest, was het na drie minuten spelen al raak voor de thuisclub. Doelman Jean-Paul van Leeuwen bereikte met een lange bal het hoofd van Vincent van den Berg waarna Van Delft de Volendamse-doelman omspeelde en bekeken de openingstreffer op het scorebord zette: 1-0.

Vanwege de offensieve speelstijl van Jong FC Volendam lag er achterin bij de bezoekers veel ruimte. Excelsior Maassluis wist daar na tien minuten wederom van te profiteren. Luivienno Statia werd met een prachtige bal van Nino van den Beemt de diepte in gestuurd en vond op zijn beurt met een lage voorzet de goed meegelopen Daan Blij. De technicus had vervolgens weinig moeite om de score te verdubbelen: 2-0.

Na deze geweldige start kwam ook Jong FC Volendam wat gevaarlijker voor het doel van Van Leeuwen. Zo verdween een schot van Jay Kruiver naast en had Tayrell Wouter na bijna een half uur spelen de pech dat zijn inzet op de buitenkant van de paal verdween.

Aan de andere kant was Excelsior Maassluis wel doeltreffend. Wederom Van den Beemt stond aan de basis van opnieuw een heerlijke aanval. Ditmaal verstuurde de middenvelder Redouan Omar Ouali weg, die met een afgemeten voorzet Van den Berg in staat stelde om van dichtbij binnen te koppen: 3-0.

Ondanks deze riante ruststand zou het kort in de tweede helft toch weer spannend worden. Met liefst drie verse wissels aan de aftrap lukte het de oranjehemden direct om het de thuisploeg moeilijk te maken. Waar Van Leeuwen eerst nog een vroege aansluitingstreffer onschadelijk kon maken was het na 55 minuten wel raak voor Jong FC Volendam. Een bekeken boogbal van Younes Taha El Idrissi was Van Leeuwen te machtig en bracht de bezoekers terug in de wedstrijd. Vijf minuten later stond het zelfs 3-2 toen Koen Blommestijn een goede actie in twee instanties wist te benutten

Zodoende kon het duel weer alle kanten op en paste Corneille enkele wisselingen toe in zijn team. Met de komst van Kevin Dercks en Bram Wennekers leek Excelsior Maassluis de controle weer terug te hebben en kreeg laatst genoemde twaalf minuten voor tijd dé mogelijkheid om de wedstrijd te beslissen. Keeper Vlak kwam in een een-tegen-een situatie echter als winnaar uit de strijd.

In de laatste minuten zouden de Tricolores niet meer in de problemen komen en had Wennekers in de laatste minuut nogmaals een kans om de 4-2 op het scorebord te zetten. Zover kwam het helaas niet, maar de overwinning was na vijf minuten blessuretijd wel een feit.

Aanstaande zaterdag reist Excelsior Maassluis af naar koploper VV Katwijk. Ook dit duel zal zonder publiek worden gespeeld en begint op Sportpark De Krom om 15.30 uur.

Excelsior Maassluis - Jong FC Volendam 3-2 (3-0)

Scoreverloop: 3. Van Delft 1-0, 10. Blij 2-0, 31. Van den Berg 3-0, 55. El Idrissi 3-1, 61. Blommestijn 3-2

Scheidsrechter: Shona Shukrula