Gepubliceerd Op: 2 augustus 2022

Overtuigende eerste oefenzege op BVV Barendrecht

2 augustus 2022

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond haar eerste overwinning van de oefencampagne weten te behalen. Op eigen sportpark wonnen de Tricolores met liefst 4-0 van BVV Barendrecht. Alle treffers vielen in de tweede helft. De doelpunten kwamen op naam van Carlito Fermina, Redouan Omar Ouali en Pieter Langedijk (2x).

Met kersverse aanwinst Nino Noordanus direct in de basisopstelling lieten Excelsior Maassluis en BVV Barendrecht in de eerste helft zien gelijkwaardig aan elkaar te zijn. Beide teams kregen een mogelijkheid op een doelpunt, maar gescoord zou er in het eerste bedrijf niet worden.

Dit veranderde in de tweede helft direct toen invaller Fermina een cadeautje wist uit te pakken na een fout van een verdediger van de bezoekers: 1-0. Amper tien minuten later verdubbelde Omar Ouali de stand door de bal op schitterende wijze via paal en lat in het doel te werken. Hierna waren de Tricolores los en zette Langedijk met een schot in de lange hoek de 3-0 op het scorebord. Diezelfde Langedijk bepaalde vlak voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 4-0.

Aanstaande zaterdag staat voor Excelsior Maassluis het volgende oefenduel op het programma. Tegenstander is dan het RKVV Westlandia van voormalig Excelsior Maassluis-trainer Cesco Agterberg. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk en begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - BVV Barendrecht 4-0 (0-0)

Scoreverloop: 46. Fermina 1-0, 54. Omar Ouali 2-0, 55. Langedijk 3-0, 85. Langedijk 4-0