2 maart 2022

Giovanni da Fonseca verlengt bij Excelsior Maassluis

Excelsior Maassluis en Giovanni Da Fonseca zijn overeengekomen om nog minimaal één seizoen met elkaar door te gaan. De 23-jarige middenvelder zal hierdoor na de zomerstop beginnen aan zijn vijfde seizoen bij de Tricolores.

Da Fonseca is net als veel andere spelers binnen de hoofdmacht afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en brak in het seizoen 2018-2019 definitief door in het eerste elftal. Daar speelde hij vanaf dat moment vrijwel alle wedstrijden, iets wat de afgelopen seizoenen een stuk minder is geweest, mede door blessureleed. Het huidige seizoen maakte hij bij tien competitieduels speelminuten en was hij trefzeker in de thuisconfrontatie tegen Kozakken Boys.

"Ik heb het nog steeds heel erg naar mijn zin bij Excelsior Maassluis en het was daarom niet moeilijk om mijn verblijf te verlengen bij de club", vertelt Da Fonseca. "Tevens waardeer ik heel erg het vertrouwen en geduld dat de club en staf, door mijn blessureleed, in mijn heeft gehad en ik hoop dit uiteraard terug te betalen op het veld."

Technisch Manager Niels Redert: "We zijn erg blij dat Giovanni ook komend seizoen aan Excelsior Maassluis verbonden blijft. Giovanni is een allround middenvelder en heeft veel loopvermogen en diepgang, wat wij erg goed kunnen gebruiken in ons spel."