Gepubliceerd Op: 6 februari 2022

Onder 21 leidt puntverlies tegen Westlandia

6 februari 2022

Excelsior Maassluis Onder 21 heeft op weg naar hun ultieme doel - promoveren naar Divisie 3 - punten verspeeld in de regioderby met Westlandia Onder 21. Op het eigen Sportpark Dijkpolder kwam de ploeg van trainer Steye Jacobs niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Voorafgaand aan het treffen met de formatie uit Naaldwijk was de opdracht voor de Tricolores duidelijk. Om in het spoor van koploper SC Cambuur te blijven mocht het in de inhaalwedstrijd tegen Westlandia geen punten verspelen. De start van de thuisploeg was veelbelovend. Na iets meer dan vijf minuten spelen plofte de bal voor de voeten van Bas Adriaansen, die zich geen moment bedacht en de 1-0 voorsprong binnen knalde.

De toeschouwers die op dat moment dachten dat het een gemakkelijke middag zou worden voor Excelsior Maassluis kwamen bedrogen uit. Door een te laag baltempo en veel slordigheden lukte het de Tricolores niet om langs de vijfmans verdediging van de bezoekers te komen. Sterker nog, na bijna een half uur bracht Westlandia bij een van haar eerste kansen de stand weer in evenwicht: 1-1.

In de tweede helft zette Excelsior Maassluis alles op alles om weer op voorsprong te komen. Het baltempo ging omhoog maar het was niet voldoende om tot scoren te komen. Qua kansenverhouding ging het gelijk op want ook Westlandia was via enkele goede uitvallen nog erg gevaarlijk en dichtbij een doelpunt. Na 90 minuten eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel.

Volgende week speelt Excelsior Maassluis Onder 21 de uitwedstrijd tegen Quick Boys. Dan zal het beloftenteam zich graag willen revancheren van deze toch wel teleurstellende middag De wedstrijd op Sportpark Nieuw Zuid begint om 14.30 uur.