Gepubliceerd Op: 12 juli 2023

Tricolores onderuit in doelpuntrijk oefenduel tegen Telstar

12 juli 2023

Excelsior Maassluis heeft haar eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding erop zitten. De formatie van trainer Steye Jacobs was te gast op de Open Dag van SC Telstar en werkte vroeg in de middag een uiterst nuttige wedstrijd af tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Na 90 minuten stond er een 5-3 eindstand op het scorebord.

Jacobs kon door vakantie en blessures nog niet beschikken over zijn voltallige selectie. De oefenmeester had daarom enkele spelers van het talentvolle Onder 21-team mee naar Velsen-Zuid genomen. Tijdens het treffen met het team dat onder leiding van trainer Mike Snoei staat liet Jacobs alle meegereisde spelers in actie komen. Enkele speelde een uur, terwijl andere spelers een half uur binnen de lijnen kwamen.

Al vroeg in de wedstrijd keek Excelsior Maassluis tegen een achterstand aan nadat Tom Overtoom de bal achter Tobias van der Kleij wist te werken. Tot het rustsignaal kregen beide ploegen nog kansen op een treffer maar zou er niet gescoord worden. In de tweede helft zou dit wel het geval zijn. Eerder verdubbelde Cain Seedorf namens de thuisclub de score waarna de ingevallen Pieter Langedijk enkele minuten later al voor de aansluitingstreffers zorgde.

Na een ruim uur spelen zorgde Youssef El Kachati dat de marge weer twee was, maar wederom deden de Tricolores snel iets terug. Verdediger Jorn Ringelberg nam een afvallende bal van zo'n twintig meter van het doel op zijn slof en zag zijn inzet tegen de touwen eindigen. Acht minuten voor het eindsignaal werd het zelfs 3-3. Dave van Delft profiteerde optimaal van een fout van de doelman en bracht beide ploegen weer in evenwicht.

In de slotfase van het duel moest Excelsior Maassluis echter toch haar meerdere in de profs erkennen en werd het uiteindelijk 5-3 in het voordeel van de withemden. Voor de selectie van Jacobs zit het eerste blok er nu op. Na een week rust zal de voorbereiding weer worden hervat en zal er richting de start van de competitie worden toegewerkt.