2 januari 2022

LIVEBLOG | Trainingskamp Spanje

De selectie van Excelsior Maassluis verbleef van 2 tot en met 7 januari in het Spaanse Benalmádena voor een zesdaags trainingskamp. Via dit liveblog werden de verrichtingen van de Tricolores op het trainingskamp gevolgd.

📸 Klik hier voor het fotoalbum

▶ 7 jan. (10.21 uur): Dag van de terugreis.

Na een zeer geslaagd trainingskamp zal de selectie van Excelsior Maassluis vandaag terugkeren naar Nederland. Begin van de middag wordt er richting het vliegveld van Malaga afgereisd, waarna enkele uren later de vlucht naar Amsterdam gepland staat. Rond de klok van 20.00 uur arriveerde het gezelschap weer op Nederlandse grond.

▶ 6 jan. (14.02 uur): Interview met Bram Wennekers.

Excelsior Maassluis TV sprak tijdens het trainingskamp met Bram Wennekers. De aanvaller die dit seizoen nieuw is bij Excelsior Maassluis heeft het uitstekend naar zijn zin, maakte al verschillende doelpunten en was daarnaast belangrijk in het bekerduel met FC Emmen.

▶ 6 jan. (12.25 uur): Interview met Vincent van den Berg.

Na afloop van de laatste training in Spanje sprak Excelsior Maassluis TV met Vincent van den Berg over het trainingskamp, de bekerwedstrijden tegen FC Emmen en Ajax, de sfeer in de groep en zijn laatste maanden als speler van de club. De aanvoerder maakte onlangs bekend dat hij bezig is aan zijn laatste seizoen als actief voetballer.

▶ 6 jan. (12.00 uur): Laatste training op Spaanse bodem.

Na gisteren genoten te hebben van een vrije dag was het vandaag al weer vroeg dag voor de selectie van Excelsior Maassluis. Al om 09.00 uur vertrok de bus richting het trainingscomplex van Arroyo de La Miel. Onder wederom uitstekende weersomstandigheden werd er ruim anderhalf uur getraind. Na de lunch staan er diverse spelersgesprekken op het programma en zullen de spullen langzaam weer worden ingepakt. Morgen zal de selectie zich immers gaan opmaken voor terugreis naar Nederland.

▶ 5 jan. (10.26 uur): ”Tevreden dat we deze wedstrijd winnend hebben afgesloten.”

Hoofdtrainer Dogan Corneille stond na afloop van het  gewonnen oefenduel tegen Lincoln Red Imps  voor de camera van Excelsior Maassluis TV.

▶ 4 jan. (23.51 uur): Winst op regerend kampioen Gibraltar

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond het trainingskamp extra glans gegeven door het geplande oefenduel met Lincoln Red Imps te winnen. Tegen de regerend kampioen van Gibraltar, die dit seizoen tevens actief was in de groepsfase van de UEFA Conference League, werd met 3-4 gewonnen. In de eerste helft zorgden Daan Blij en Gabri Urbanus met wonderschone treffers voor een 1-2 ruststand. Na de thee zette Brandon Robinson de Tricolores vanaf de stip op 1-3 maar leek het treffen in een 3-3 eindstand te eindigen. Vlak voor tijd was het echter Kaylan Muis die bij de tweede paal de bal wist binnen te glijden en voor de 3-4 zorgde.

▶ 4 jan. (11.58 uur): MATCHDAY!

De derde dag van het trainingskamp in Spanje staat in het teken van de oefenwedstrijd tegen Lincoln Red Imps. Na het ontbijt kon de ochtend verder zelf worden ingevuld en kozen veel spelers er voor om hun rust te pakken. Vanmiddag staat er nog een wandeling op het programma langs de boulevard waarna aan het begin van de avond de reis naar Estepona zal worden ingezet waar het oefenduel om 20.00 uur begint.

▶ 3 jan. (17.16 uur): Oefenwedstrijd tegen kampioen van Gibraltar

Excelsior Maassluis zal morgen (dinsdag) in Spanje een oefenwedstrijd spelen tegen Lincoln Red Imps. De tegenstander is de regerend kampioen van Gibraltar en staat het huidige seizoen ongeslagen aan kop. De vriendschappelijke wedstrijd wordt gespeeld in Estepona en begint om 20.00 uur. Tussenstanden van het duel zijn via het twitterkanaal van Excelsior Maassluis te volgen.

▶ 3 jan. (12.29 uur): Eerste training een feit

Goedemiddag vanuit een Benalmádena. Na gisteren een lange reisdag te hebben gehad was het vanochtend al weer vroeg dag voor de selectie van Excelsior Maassluis. Na het ontbijt vertrok het gehele gezelschap per bus richting het trainingsveld waar de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille de eerste training van het nieuwe jaar afwerkte. De eerste dag in Spanje begon bewolkt maar naarmate de dag vorderde werden de wolken ingeruild voor blauwe lucht met een stralende zon. Een perfect begin van het trainingskamp dus!

▶ 2 jan. (08.29 uur): Zondag = reisdag

Vanmiddag gaat het trainingskamp van Excelsior Maassluis van start met een reisdag. Per bus vertrekt de gehele selectie aan het eind van de middag vanaf Sportpark Dijkpolder naar Schiphol waar het rond de klok van 19.50 uur richting Spanje zal vliegen. Aan het eind van de dag arriveren de Tricolores op plaats van bestemming: Benalmádena.

▶ 23 dec. (10.09 uur): Excelsior Maassluis op trainingskamp naar Spanje