Gepubliceerd Op: 25 maart 2023

Late treffer bezorgt Excelsior Maassluis drie punten

25 maart 2023

Excelsior Maassluis heeft tegen Noordwijk een belangrijke 2-1 overwinning weten te boeken. Dankzij een treffer in de slotfase van invaller Devin Plank kon het team van trainer Dogan Corneille drie heel belangrijke punten aan haar totaal toevoegen.

Zowel Excelsior Maassluis als Noordwijk had in de openingsfase van de wedstrijd grote problemen met de stevige wind die deze middag over het hoofdveld van Sportpark Dijkpolder stond. Het zorgde ervoor dat verzorgd voetbal nauwelijks mogelijk was en dat het aanwezige publiek maar weinig opwindende momenten te zien kreeg. Halverwege de eerste helft behoedde Tom Boks zijn ploeg voor een achterstand, nadat een Noordwijk-speler geheel vrij voor hem opdook.

In de tweede helft viel er gelukkig meer te beleven aan de Lavendelstraat. Al na zeven minuten leverde een hard afstandsschot van Nino van den Beemt de voorsprong voor de Tricolores op. De middenvelder zag zijn schot via de paal en het achterhoofd van Noordwijk-keeper Lars Jansen in het doel verdwijnen: 1-0. Nadat ook de bezoekers enkele malen gevaarlijk voor het doel van Boks waren opgedoken, viel een kwartier voor tijd alsnog de gelijkmaker. Een voorzet kon bij de tweede paal door de vrijgelaten Raies Roshanali simpel worden binnen geknikt: 1-1.

Zo leek Excelsior Maassluis dure punten te verspelen. Met het inbrengen van diverse verse krachten probeerde Corneille echter alsnog een overwinning uit het vuur te slepen. Als snel kreeg dit plan het gewenste effect. De zojuist in het veld gekomen Devin Plank loste zo'n vijf meter van het zestienmetergebied een schot en zag tot zijn geluk dat de bal door de benen van Jansen over de doellijn verdween: 2-1. In de slotminuut had Boks nog een goede reflex in huis en floot de prima leidende Belgische arbiter Calluy na drie minuten blessuretijd voor de laatste maal.

Aanstaande zaterdag gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij titelkandidaat HHC Hardenberg. De wedstrijd op Sportpark De Boshoek begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - Noordwijk 2-1 (0-0)

Scoreverloop: 52. Van den Beemt 1-0, 73. Roshanali 1-1, 86. Plank 2-1

Scheidsrechter: Ruben Calluy