Gepubliceerd Op: 5 oktober 2022

Langedijk schiet Tricolores in slotminuut langs Spakenburg

5 oktober 2022

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond eindelijk haar eerste uitwedstrijd van het seizoen weten te winnen. Op bezoek bij Spakenburg leek het matige duel langere tijd geen winnaar te krijgen, maar was het uiteindelijk topscorer Pieter Langedijk die in de laatste minuut van de reguliere speeltijd toch nog zorgde voor een mooi feestje: 0-1.

Onder perfecte omstandigheden kon het midweekse competitieduel op Sportpark De Westmaat worden afgewerkt. Hoofdtrainer Corneille begon met dezelfde basisopstelling als het duel van drie dagen eerder tegen VV Noordwijk. De oefenmeester zag zijn ploeg na een kwartier de eerste kans van de wedstrijd creëren. Via de omschakeling kwamen de Tricolores er razendsnel uit. Kevin Dercks stuurde Pieter Langedijk met een prima pass de diepte in, maar zijn schot bracht doelman Alekandro Damen niet in de problemen.

Aan de kant van de thuisclub kwam het meeste gevaar af van de technisch begaafde Vince Gino Dekker. De rappe buitenspeler had verschillende goede acties in huis die werden vervolgt met gevaarlijke voorzetten. De Maassluise achterhoede stond echter keer op keer goed opgesteld en voorkwam zo erger. Waar de Tricolores weinig tot geen echte kansen kreeg, was het Spakenburg dat vlak voor het rustsignaal nog wel in de buurt van de openingstreffer kwam. Een lage voorzet van Herlo van Lopik kon door Tobias Kleijweg op het laatste moment nog onschadelijk worden gemaakt met een uitstekende sliding.

Dat Corneille over de eerste helft niet tevreden was werd duidelijk met een dubbele wissel bij aanvang van het tweede bedrijf. Met Bram Wennekers en Redouan Omar Ouali bracht de trainer twee verse krachten in het veld. Ondanks dat het niveau van de wedstrijd teleurstellend was vergoedde de spanning veel. Bovendien lukte het Excelsior Maassluis om zo nu en dan er voetballend prima uit te komen, maar kwam het niet tot pogingen op het doel.

Na bijna zeventig minuten spelen leek Omar Ouali wel tot een riante kans te komen maar werd hij in het strafschopgebied onderuit gehaald door een Spakenburg verdediger. Waar zowel vriend als vijand het eens waren dat er een overtreding werd gemaakt had scheidsrechter Wouter Wiersma hier als enige op het sportpark een andere mening over en wuifde hij het appelleren van de bezoekers weg. Enkele minuten later kreeg Spakenburg een mega grote kans om tot een doelpunt te komen. Spits Floris van der Linden had de 1-0 voor het intikken maar kreeg het voor elkaar om voor een leeg doel de bal over te schieten.

Zo tikte de klok langzaam richting het einde en leek het treffen tussen beide clubs in een doelpuntloos gelijkspel  te eindigen. In de 90e minuut viel echter alsnog het winnende doelpunt aan de kant van Excelsior Maassluis. Via de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Langedijk terecht die van dichtbij en met zijn chocoladebeen de bal simpel over de doellijn kon schieten. Het betekende alweer de zevende treffer van de aanvaller, maar nog veel belangrijker de overwinning voor Excelsior Maassluis!

SV Spakenburg - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 90. Langedijk 0-1

Scheidsrechter: Wouter Wiersma