22 april 2021

KNVB Oranjefestival groot succes

KVNB Oranjefestival Excelsior Maassluis groot succes

Afgelopen zondag organiseerde voetbalvereniging Excelsior Maassluis geheel coronaproof een groots Oranjefestival. Deze festivals, geïnitieerd door de KNVB, staan geheel in het teken van het aankomende EK Voetbal. Mede dankzij het heerlijke lentezonnetje was het festival een groot succes.

De KNVB initieert de Oranjefestivals voor amateurclubs om kinderen een leuke activiteit te bieden in tijden van corona. De deelnemende clubs stellen hun sportpark tijdens de festivals dan ook open voor iedereen, leden en niet-leden, jongens en meisjes. Ook bij Excelsior kwamen ruim 150 kinderen in de basisschoolleeftijd op het Oranjefestival af.

De kinderen kregen voetbalspelletjes voorgeschoteld die gekoppeld waren aan een speler van het Nederlands Elftal, zoals Schieten als Memphis, Dribbelen als Gini of Passen als Jacky. Na afloop kregen alle deelnemers een officieel diploma met hun persoonlijke records. Een aantal gelukkigen ging zelfs naar huis met een écht Nederlands Elftal shirt van Puur Voetbal.

Jeugdvoorzitter Ron van Leeuwen kijkt terug op een geslaagde dag: "Het is prachtig om zoveel kinderen plezier te zien hebben op het veld. Ook kinderen merken de gevolgen van het coronavirus en we zijn blij dat we in samenwerking met de KNVB zoveel kinderen in de regio Maassluis een leuke dag hebben kunnen bezorgen."