24 augustus 2022

Jeugdteams bekeren tegen AZ, De Graafschap en Almere City FC

Nu de schoolvakantie voorbij is beginnen ook de jeugdteams van Excelsior Maassluis weer aan het seizoen. De hoogste teams komen aanstaande zaterdag zelfs al in actie tijdens een officiële wedstrijd. Onder 21, Onder 18 en Onder 17 spelen in het kader van de KNVB Beker alle drie tegen een gerenommeerde profclub.

De wedstrijd die het meest in het oog springt is deze van Excelsior Maassluis Onder 18. Op het eigen Sportpark Dijkpolder is regerend landskampioen AZ Onder 18 de tegenstander. Het treffen met de Alkmaarders begint om 11.30 uur. Een mooie voorwedstrijd  voor wie ook om 14.30 uur de wedstrijd van de hoofdmacht tegen De Treffers wil bekijken.

Ook voor Onder 21 staat er een wedstrijd tegen een kampioen op het programma. De formatie van trainer Steye Jacobs gaat op bezoek bij Almere City FC. De Almeerders werden afgelopen seizoen kampioen van de hoogste Onder 21-competitie door Feyenoord in de finale te verslaan. In de daaropvolgende promotiewedstrijd tegen Jong FC Volendam ging het echter mis. Hierdoor speelt het dus ook dit seizoen in de Onder 21-competitie. De aftrap is om 16.00 uur.

Onder 17 speelt zijn bekerwedstrijd bij en tegen De Graafschap Onder 17. Ook dit zal voor de Tricolores een zware opgave worden, maar in bekervoetbal is niets onmogelijk. Op Sportpark De Bezelhorst in Doetinchem zal er om 15.00 uur worden afgetrapt.