Gepubliceerd Op: 21 november 2022

Handhaving Onder 21 een feit na winst op AFC

21 november 2022

Excelsior Maassluis Onder 21 speelt ook na de winterstop op het derde Onder 21-niveau van Nederland. Dankzij een spectaculaire 4-3 overwinning op AFC kan de ploeg van trainer Steye Jacobs drie wedstrijden voor het einde van de najaarscompetitie zeggen dat het zich heeft gehandhaafd. En dit mag met recht een knappe presentatie genoemd worden.

Na de oor wassing van vorige week in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen (6-0) was Excelsior Maassluis Onder 21 er alles aangelegen om zich in het thuisduel met AFC te revancheren van deze grote nederlaag. Aanvankelijk ging dit nog moeizaam, want ondanks dat de Tricolores in de eerste helft de betere ploeg waren, keek het na 45 minuten tegen een 0-1 achterstand aan. Na rust was de gelijkmaker na ruim een uur spelen een feit, maar twee minuten later kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong.

Na het toepassen van diverse wissels lukte het Excelsior Maassluis om binnen een kwartier de 1-2 achterstand om te buigen in een 3-2 voorsprong. Remo de Vroege deed opnieuw van zich spreken en was de maker van beide treffer. In de eerste minuut van de blessuretijd besliste Sem Klaassen de wedstrijd definitief door de 4-2 op het scorebord te zetten. Ondanks dat AFC diep in de toegevoegde tijd nog de aansluitingstreffer wist te produceren, bleven de drie punten op Sportpark Dijkpolder.