Gepubliceerd Op: 16 april 2023

Tricolores stunten niet bij koploper Katwijk

16 april 2023

Op bezoek bij koploper VV Katwijk is Excelsior Maassluis er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen. De Tricolores, die na een roerige week voor het eerst onder leiding van trainer Steye Jacobs stonden, verloren op Sportpark De Krom met geflatteerde cijfers: 6-2.

Op een zonovergoten Sportpark De Krom viel er in de openingsfase niet veel te beleven voor het vele publiek dat op deze wedstrijd was afgekomen. De thuisploeg was dan wel het meest dreigende van de twee maar tot heel grote kansen leidde dit niet. Nadat na een goed half uur spelen een doelpunt van Des Kunst wegens buitenspel werd afgekeurd, was het enkele minuten later wel gelijk twee keer raak voor de oranjehemden. Eerst liet Kilian van Mil met een bekeken boogbal Tom Boks in de lange hoek kansloos. Twee minuten na de openingstreffer was Robin Schulte het eindstation van een vloeiend lopende aanval: 2-0.

Zo leek Excelsior Maassluis al in de eerste helft de wedstrijd uit handen te hebben gegeven en moest het bovendien nog behoorlijk wat minuten aan de bak. Echter nog voor het rustsignaal van scheidsrechter Mike de Bruijn produceerde de ploeg de aansluitingstreffer. Vanaf de rechterkant had Devin Plank een uitstekende voorzet in huis op de boomlange Tobias Kleijweg. De verdediger torende boven iedereen uit en liet Jean-Paul van Leeuwen met een kopbal kansloos: 2-1.

Door deze meevaller gingen de Tricolores toch iets fijner aan de thee. Na rust was de eerste kans ook meteen voor Excelsior Maassluis. De poging van Giovanni Da Fonseca, hij was na enkele wedstrijd afwezigheid weer fit genoeg om te starten, belandde helaas niet tussen de palen. Aan de overkant toonde Katwijk zich een stuk scherper voor het doel. Amper een minuut later was een voorzet op maat zodat Schulte zijn tweede en Katwijk's derde van de middag kon binnenkoppen: 3-1.

Hierna brak er een fase aan dat er door beide trainers diverse wissels werden toegepast en dat Excelsior Maassluis middels clubtopscorer Pieter Langedijk het doel van Van Leeuwen onder vuur nam. De poging van de aanvaller werd echter gestopt door de voormalig Excelsior Maassluis-doelman. Het sprankje hoop voor de bezoekers werd helaas vijf minuten later te niet gedaan. Een aanval over vele schijven werd uiteindelijk op de doellijn binnen geschoten door Kunst: 4-1. Toch gaf Excelsior Maassluis niet op en bracht Bram Wennekers al snel de marge weer terug tot twee door een corner van Nino van den Beemt achter van Leeuwen te werken: 4-2.

In de slotfase werd getracht via een alles-of-niets offensief om de spanning nog verder terug te brengen. Kansen werden er weldegelijk gecreëerd. Zo zag Gabri Urbanus zijn ingezet gestopt worden door Van Leeuwen en had Kleijweg de pech dat zijn poging bij een corner door Kay Blokland van de doellijn werd weggewerkt. In de absolute eindfase was het vervolgens Katwijk dat wél het net nog tweemaal wist te vinden, waardoor er een verdiende maar geflatteerde 6-2 eindstand op het scorebord stond.

VV Katwijk - Excelsior Maassluis 6-2 (2-1)

Scoreverloop: 33. Van Mil 1-0, 35. Schulte 2-0, 39. Kleijweg 2-1, 48. Schulte 3-1, 67. Kunst 4-1, 70. Wennekers 4-2, 90. El Azzouti 5-2, 90. El Azzouti 6-2.

Scheidsrechter: Mike de Bruijn