Gepubliceerd Op: 8 oktober 2023

Excelsior Maassluis zonder punten terug uit Veenendaal

8 oktober 2023

Excelsior Maassluis is in het uitduel met GVVV tegen een nieuwe nederlaag aangelopen. De formatie van oefenmeester Steye Jacobs keek in Veenendaal, net als vorige week tegen Quick Boys, tegen een vroege 2-0 achterstand aan. Ondanks dat Pieter Langedijk voor een snelle aansluitingstreffer wist te zorgen veranderde in het restant van de wedstrijd niets meer in de stand.

De wedstrijd op Sportpark Panhuis was nog maar net tien minuten oud of Excelsior Maassluis kreeg al een geweldige kans op de openingstreffer. Na een uitstekende combinatie tussen Giovanni Da Fonseca, Pieter Langedijk en Jorn Ringelberg had laatstgenoemde speler een prima voorzet in huis op de goed voor zijn directe tegenstander gekomen Bram Wennekers. De kopbal van de centrumspits werd echter met een katachtige reflex gestopt door GVVV-keeper Jan van Willige.

Enkele minuten later toonde GVVV zich wel direct trefzeker toen voormalig profvoetballer Barry Maquire, tot verbazing van de gehele Excelsior Maassluis-defensie, een cornerbal in een keer bij de tweede paal wist binnen te draaien. Amper tien minuten later lieten de Tricolores zich opnieuw verrassen en lukte het Justin Spies om door de as van het veld door te stromen richting het zestienmetergebied. De middenvelder twijfelde vervolgens niet om uit te halen en liet doelman Tom Boks in de lange hoek andermaal kansloos: 2-0.

Zo keek de formatie van trainer Steye Jacobs wederom vroeg tegen een ruime achterstand aan het moest het alle zeilen bij zetten om terug in het duel te komen. Gelukkig kwam het antwoord snel en bracht Pieter Langedijk, na een goede aanval via Gabri Urbanus, Vincent Schippers en Giovanni Da Fonseca, met een hard schot in de bovenhoek de spanning weer volledig terug: 2-1.

In de tweede helft hoopte Excelsior Maassluis de score om te draaien. Echter moest het toezien hoe de thuisclub de betere kansen wist te creëren. Zo kreeg het via onder meer Danny de Leeuw en Leroy George een grote mogelijkheid, maar bleef de treffer uit. Tussendoor testte Schippers namens de Tricolores de kwaliteiten van keeper Van Willige. Bij een vrije trap in de korte hoek had de sluitpost de nodige moeite, maar wist hij de bal toch nog naast te tikken. Zo eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 2-1 nederlaag voor Excelsior Maassluis.

GVVV - Excelsior Maassluis 2-1 (2-1)

Scoreverloop: 14. Maquire 1-0, 21. Spies 2-0, 27. Langedijk 2-1.

Scheidsrechter: Niels Boel