Gepubliceerd Op: 8 juni 2024

Excelsior Maassluis via verlenging naar finale nacompetitie

Excelsior Maassluis heeft zich ten koste van Harkemase Boys geplaatst voor de finale van de nacompetitie. In een bloedstollend duel stond er na 90 minuten, net als eerder deze week in Harkema, een 1-1 eindstand op het scorebord. Een treffer van Bram Wennekers in de verlenging bracht de Tricolores uiteindelijk richting de finale.

De opluchting was bij alles en iedereen die Excelsior Maassluis een warm hart toedraagt groot toen scheidsrechter Sam Dröge na ruim 127 minuten voor het laatste fluitsignaal zorgde. De Tricolores moesten diep gaan om een vroeg opgelopen achterstand om te buigen in de uiteindelijk 2-1 overwinning. Daarbij had de ploeg van hoofdtrainer Steye Jacobs verschillende malen het geluk aan haar zijde, maar maalde daar na afloop natuurlijk helemaal niemand om.

Harkemase Boys kwam na twintig minuten op voorsprong via een schitterend doelpunt van Stefan Deuling. De middenvelder kreeg met enige fortuin de bal voor zijn voeten maar schoot vervolgens wel op prachtige wijze de bal in de verre bovenhoek achter de kansloze Tobias van der Kleij. De Tricolores moesten zodoende minimaal één keer scoren om er tenminste nog een verlenging uit te slepen. En dit gebeurde al vrij snel. Jeroen Haars werd in het zestienmetergebied van de bezoekers onderuit gelopen waarna Gabri Urbanus de toegekende penalty genadeloos hard tegen de touwen wist te schieten: 1-1.

In de tweede helft werd het duel spannender en spannender en ging het spel op en neer. Beide teams kregen kansen om de wedstrijd al in de reguliere speeltijd te beslissen, maar een doelpunt bleef uit. In de eerste verlenging hoefde het publiek niet lang te wachten tot er eindelijk weer gescoord zou worden. Bram Wennekers kopte een corner overtuigend binnen en bracht Sportpark Dijkpolder in extase. In het verdere verloop van de verlenging ging de vermoeidheid bij beide teams steeds meer opspelen en kon er tot de laatste seconde nog van alles gebeuren. Na ruim zeven minuten blessuretijd kwam er dan toch een einde aan de wedstrijd en plaatste Excelsior Maassluis zich voor de alles beslissende tweeluik.

Excelsior Maassluis zal de finale spelen tegen SC Genemuiden. Aanstaande woensdag staat de heenwedstrijd om 20.00 uur gepland op ons eigen Sportpark Dijkpolder, waarna op zaterdag 15 juni de terugwedstrijd in Genemuiden zal worden gespeeld.

Excelsior Maassluis – Harkemase Boys 2-1 (1-1)

Scoreverloop: 19. Deuling 0-1, 23. Urbanus (pen.) 1-1. 96. Wennekers 2-1.

Scheidsrechter: Sam Dröge