Gepubliceerd Op: 21 september 2023

Excelsior Maassluis via pingels naar hoofdtoernooi KNVB Beker

21 september 2023

Excelsior Maassluis is er woensdagavond op bezoek bij RKSV Nuenen in geslaagd om het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker te bereiken. Na 120 minuten stond er nog altijd een 0-0 stand op het scorebord en moesten strafschoppen de beslissing brengen. Doordat keeper Tobias van der Kleij liefst drie pingels wist te stoppen en Excelsior Maassluis er slechts één miste zit de formatie van Steye Jacobs zaterdagavond in de koker bij de loting.

Na een openingsfase waarin beide ploegen nog niet het achterste van hun tong lieten zien viel halverwege de eerste helft de eerste kans te noteren voor de bezoekers. Een vrije trap van Vincent Schippers verdween echter net over het doel van de gastheren. Vijf minuten voor het rustsignaal had Pieter Langedijk zijn ploeg alsnog op voorsprong kunnen schieten, maar ook zijn inzet had niet het gewenste eindresultaat. Na rust kon Excelsior Maassluis opnieuw al snel gevaarlijk worden maar de poging van aanvoerder Kevin Dercks werd onschadelijk gemaakt door de sluitpost van RKSV Nuenen.

Doordat er na 90 minuten nog geen winnaar was werd er twee keer vijftien minuten verlengd. In deze verlenging bleef de brilstand op het scorebord staan en kwam het uiteindelijk op strafschoppen aan. Nadat beide ploegen de eerste twee penalty's hadden gescoord kon doelman Tobias van der Kleij zich in de daaropvolgende pingels onderscheiden door ze alle drie te stoppen. Doordat bij de Tricolores alleen Marius van Mil niet raakt schot stapte Excelsior Maassluis als winnaar van het veld. Hierdoor zit de club komende zaterdag in de koker als de loting voor de eerste ronde van het hoofdtoernooi wordt verricht. Deze is live op ESPN te zien.

RKSV Nuenen - Excelsior Maassluis 0-0 *wns (2-3)

Scheidsrechter: Dominique Prick