Gepubliceerd Op: 20 januari 2024

Excelsior Maassluis verslaat FC Lisse met grote cijfers

Excelsior Maassluis heeft in de strijd om handhaving een uiterst belangrijke overwinning geboekt op directe concurrent FC Lisse. Op eigen sportpark kwamen de Tricolores goed voor de dag en won het uiteindelijk met liefst 5-0. Bram Wennekers (2x), Gabri Urbanus, Giovanni Da Fonseca en Pieter Langedijk namen de treffers voor hun rekening.

Voorafgaand aan het duel met FC Lisse was de grote vraag hoe de ploeg van oefenmeester Steye Jacobs de late nederlaag in achtste finale van de TOTO KNVB Beker tegen ADO Den Haag (1-2) had verwerkt. Zowel fysiek als mentaal hadden de Tricolores immers een behoorlijke tik te verwerken gekregen, maar kon er anderzijds ook veel moed uit het duel worden geput.

Had antwoord kwam al vroeg in de eerste helft. Na een kwartier spelen hadden Gabri Urbanus (kopbal) en Bram Wennekers (schot binnenkant paal) de thuisploeg al op een riante 2-0 voorsprong gezet en oogde Excelsior Maassluis behoorlijk fris. In de laatste minuten voor het rustsignaal drongen de Lissenaren iets aan, kregen ze ook een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar bleef de 2-0 stand op het scorebord staan.

Ook in de tweede helft kende Excelsior Maassluis een goede start en werd de wedstrijd op het uur beslist. De uitstekend spelende Giovanni Da Fonseca zette halverwege de helft van FC Lisse een solo in en wist na een goede combinatie met Darren Maatsen – hij maakte na zijn terugkomst zijn rentree op eigen sportpark – de bal via doelman Joost Meendering de derde van de middag te produceren. Twee minuten later was Bram Wennekers attent bij een scherp genomen corner van Vincent Schippers en was de 4-0 een feit.

Waar de geelhemden van trainer Sjaak Polak opnieuw een goede kans op een treffer lieten liggen was het slotakkoord een kwartier voor tijd voor Excelsior Maassluis. Een scherpe voorzet van Schippers werd al dan niet net verlengd door het hoofd van Maatsen waarna Langedijk bij de tweede paal simpel kon binnentikken. Zodoende eindigde deze belangrijke wedstrijd in een ruime uitslag en boekte Excelsior Maassluis eindelijk weer eens een overwinning in competitieverband.

Aanstaande zaterdag hervat Excelsior Maassluis de Tweede Divisie met een uitwedstrijd tegen Jong Almere City FC. Het duel wordt gespeeld op Het Fanny Blankers Koen Sportpark in Almere en begint om 15.30 uur.

Excelsior Maassluis – FC Lisse 5-0 (2-0)

Scoreverloop: 14. Urbanus 1-0, 15. Wennekers 2-0, 57. Da Fonseca 3-0, 59. Wennekers 4-0, 75. Langedijk 5-0.

Scheidsrechter: Stijn van Zuilichem