Gepubliceerd Op: 24 april 2023

Excelsior Maassluis verliest ook van Quick Boys

24 april 2023

Excelsior Maassluis liep zaterdagmiddag in het thuisduel met Quick Boys tegen een 0-2 nederlaag aan. De Tricolores kwamen al vroeg in de wedstrijd op achterstand en kregen in de laatste minuut de definitieve nekslag na een ongelukkige terugspeelbal.

Met opnieuw verschillende noodgedwongen wisselingen in de basisopstelling werd de wedstrijd tegen het zo goed presterende Quick Boys begonnen. De Katwijkers schoten goed uit de startblokken en kwamen na zes minuten al op voorsprong. Youssef El Kachati, topscorer van de Tweede Divisie, was bij een voorzet er als de kippen bij om zijn vierentwintigste (!) doelpunten van het seizoen binnen te werken.

Zo moest Excelsior Maassluis al vroeg in de achtervolging, maar deed het hierna weldegelijk meerdere malen van zich spreken. Zo kreeg Bram Wennekers op enkele meters van het doel van Quick Boys de bal voor zijn voeten, maar vond hij doelman Paul van der Helm op zijn weg. Op slag van rust waren de Tricolores opnieuw in de buurt van de gelijkmaker. Nadat Pieter Langedijk zijn schot ternauwernood gepakt zag worden door Van der Helm had in de daaropvolgende corner Gijs Abbas met iets meer gelukt kunnen scoren. Wederom Van der Helm wist erger te voorkomen voor de bezoekers.

In de tweede helft viel de eerste kans na een uur spelen genoteerd te worden. Ditmaal schoot Langedijk op het doel van de ploeg van Edwin Grünholz, maar was Van der Helm opnieuw paraat. Aan de overkant was ook Quick Boys dichtbij een doelpunt. Nadat Tom Boks bij een afstandsschot de bal had losgelaten werd de doelman voorbij gespeeld, maar wist de meegelopen Abbas de bal van de lijn af te halen.

Hierdoor bleef Excelsior Maassluis kans houden op een goed resultaat. En juist op het moment dat dit wel eens zou kunnen gebeuren ging het mis voor de thuisploeg. Bij een poging de bal terug te spelen naar Boks had Baset Moshtaq de snelle Ravelino Junte over het hoofd gezien en wist de aanvaller eenvoudig tot score te komen: 0-2. Kort hierna floot scheidsrechter Frank de Winter voor de laatste keer en was een nieuwe nederlaag een feit.

Excelsior Maassluis - Quick Boys 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 6. El Kachati 0-1, 90. Junte 0-2

Scheidsrechter: Frank de Winter