Gepubliceerd Op: 27 november 2021

Excelsior Maassluis verliest bij koploper VV Katwijk

27 november 2021

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag op bezoek bij VV Katwijk een nederlaag moeten incasseren. Na een vroege achterstand bleef het lang spannend op Sportpark De Krom. Uiteindelijk besliste de koploper diep in blessuretijd de wedstrijd: 2-0.

Hoofdtrainer Dogan Corneille, die zijn contract bij Excelsior Maassluis met een seizoen heeft verlengd, koos voor de confrontatie met VV Katwijk voor een 5-3-2 formatie. De oefenmeester had hiervoor een basisplaats ingericht voor Tobias Kleijweg, die daarmee zijn rentree in de hoofdmacht maakte na een uitstapje bij Excelsior Rotterdam.

De openingsfase van Excelsior Maassluis was ronduit beroerd te noemen. De Tricolores kwamen lastig in hun spel en waren daarnaast ook zeer slordig met het balbezit. De thuisploeg voerde de druk richting het doel van Jean-Paul van Leeuwen op en kwam na bijna een kwartier spelen op voorsprong. Killian van Mil trok naar binnen, haalde uit en zag zijn schot via Kleijweg doeltreffend binnenvallen: 1-0.

Hierdoor werd de opdracht voor Excelsior Maassluis nog moeilijker. Corneille kon niets anders doen dan zijn plannen omgooien en haalde Kleijweg naar de kant voor middenvelder Nino van den Beemt. De wissel leek meer rust in de ploeg te brengen, al was Van Mil met wederom een schot van afstand in de buurt van zijn tweede van de middag. Van Leeuwen wist de poging van de aanvaller uit het doel te houden met een prima redding. De rust werd zodoende bereikt met een 1-0 achterstand.

In de tweede helft kon de wedstrijd lang beide kanten opvallen. Excelsior Maassluis was goed de kleedkamer uitgekomen en pakte het initiatief om de gelijkmaker te forceren. Ondanks dat het veldspel steeds beter werd bij de Tricolores, kwam het echter slechts enkele keren gevaarlijk voor het doel van keeper André Krul. Eerste kopte Gabri Urbanus vanuit een corner net over. Enkele minuten deed diezelfde Urbanus van zich spreken met een uithaal van verre afstand. Ondanks dat Krul de nodige moeite had met het schot van de verdediger hield de sluitpost zijn doel schoon.

Met nog maar een kwartier op de klok wisselde Corneille nogmaals twee keer en nam het vervolgens alle risico's voor een resultaat. Hierdoor ontstonden er logischerwijs ook meer ruimtes op het veld. Waar Excelsior Maassluis het wel probeerde maar niet lukte om langs de defensie van de oranjehemden te komen was het voor de Katwijkers diep in blessuretijd wel raak. Rechtsback Oege Sietse van Lingen kwam op de achterlijn in kansrijke positie en besliste de wedstrijd met een schot in de korte hoek: 2-0. Dit bleek tevens de eindstand te zijn.

VV Katwijk - Excelsior Maassluis 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 12. Van Mil 1-0, 90+6. Van Lingen 2-0

Geel: Mengerink (VV Katwijk), Heuvelman (Excelsior Maassluis)

Scheidsrechter: Derya Serik