Gepubliceerd Op: 16 november 2023

Excelsior Maassluis stunt in beker tegen FC Volendam

16 november 2023

Excelsior Maassluis heeft donderdagavond voor een daverende stunt in het bekertoernooi gezorgd. De Tricolores wonnen op een volgepakt Sportpark Dijkpolder met 1-0 van eredivisionist FC Volendam en plaatste zich zodoende voor de 2e ronde. Redouan Omar Ouali zorgde in de eerste helft voor het enige en winnende doelpunt.

Met bijna 2.000 toeschouwers, droge weersomstandigheden en een prachtige vuurwerkshow buiten het sportcomplex waren voorafgaand alle ingrediënten aanwezig om er een schitterende bekeravond van te maken. En Excelsior Maassluis stelde deze novemberavond niemand teleur. Vanaf de eerste tot de laatste minuut vocht de ploeg van oefenmeester Steye Jacobs voor wat het waard was.

Na twintig minuten spelen kwam Excelsior Maassluis via een snelle uitval op voorsprong. Redouan Omar Ouali veroverde op de helft van de bezoekers de bal en wist met een sprint het zestienmetergebied binnen te dribbelen. Via een harde knal liet hij vervolgens Volendam-keeper Mio Backhaus in de korte hoek kansloos en ontplofte het sportpark van dolle vreugde: 1-0.

In het vervolg van de eerste helft moest de thuisploeg zich vooral beperken tot het verdedigen van de voorsprong en kwam het slechts enkele keren in de problemen. Zo kon de uitstekend meegelopen Calvin Tureaij een bal van de doellijn wegwerken en mocht het even later van geluk spreken dat een harde en lage voorzet van routinier Robert Mühren langs twee Volendammers voorlangs het doel verdween. Kort voor het rustsignaal had doelman Tobias van der Kleij een prima redding in huis op een laag schot, waardoor Excelsior Maassluis met een voorsprong aan de thee ging.

In de tweede helft waren de rollen duidelijk. FC Volendam probeerde met man en macht de gelijkmaker te forceren terwijl Excelsior Maassluis de 1-0 voorsprong met al zijn krachten verdedigde. Ondanks dat de oranjehemden weldegelijk voor de nodige druk wisten te zorgen wisten de Tricolores uitstekend op de been te blijven. Sterker nog, een kwartier voor tijd was de ingevallen Dave van Delft zelfs in de buurt van een tweede Maasssluise-treffer. De aanvaller werd echter net te veel gehinderd om tot een schot te komen.

Met nog vijf minuten blessuretijd op de klok leek de stunt van Excelsior Maassluis steeds dichterbij te komen. De vele toeschouwers hielden hun adem in toen vijftien seconden voor affluiten FC Volendam nog een keer gevaarlijk kon worden. Een afstandsschot ging tegen de lat waarna de rebound werd binnengeschoten. Gelukkig ging de vlag van de assistent-scheidsrechter direct de lucht in en werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd. Hierna floot scheidsrechter Marc Nagtegaal voor de laatste keer en ontstond er een waar volksfeest op en rond het veld.

Excelsior Maassluis heeft zich door de overwinning op FC Volendam geplaatst voor de 2e ronde van de TOTO KNVB Beker. Het team van trainer Steye Jacobs zal zodoende op dinsdag 19 december om 20.00 uur in actie komen in een uitwedstrijd met RKVV DEM uit Beverwijk.

Excelsior Maassluis - FC Volendam 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 20. Omar Ouali

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal