Gepubliceerd Op: 27 februari 2022

Excelsior Maassluis stelt teleur en verliest van ASWH

27 februari 2022

Op bezoek bij ASWH heeft Excelsior Maassluis zichzelf afgelopen zaterdag een slechte dienst bewezen. De Tricolores kwamen in Hendrik-Ido-Ambacht niet goed voor de dag en stonden na afloop dan ook met lege handen: 2-1. Bram Wennekers zorgde na ruim een half uur nog wel voor de gelijkmaker.

Voorafgaand aan het regioduel met ASWH moest hoofdtrainer Dogan Corneille noodgedwongen een wisseling toepassen in zijn elftal. Luivienno Statia bleek deze week niet fit genoeg te zijn om te beginnen en werd vervangen door Darwin Heuvelman, die juist weer teruggekeerd was van een blessure. Daarnaast was Vincent van den Berg weer fit genoeg om op de bank te beginnen.

Op een zonovergoten Sportpark Schildman werd het duel pas na een half uur spelen interessant. Bij haar eerste de beste kans was het direct raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Daniël Wissel ging voorbij de tweede paal, waar Clarence Bijl ongehinderd de bal mocht binnenkoppen en de uit positie zijnde doelman Jean-Paul van Leeuwen het nakijken gaf: 1-0.

Het antwoord van de Tricolores volgde gelukkig snel. Vijf minuten na de openingstreffer van ASWH kwam de gelijkmaker namelijk al op het scorebord te staan. Aan de rechterkant van het veld had Redouan Omar Ouali een strakke pass in huis op Bram Wennekers. De aanvaller wurmde zich vervolgens langs enkele tegenstander en liet hierna keeper Bryan Janssen kansloos met een hard schot in de lange hoek: 1-1.

In de twee minuten durende extra speeltijd lukte het Excelsior Maassluis vervolgens, net als vorige week in de wedstrijd tegen AFC, wederom niet om de gelijke stand vast te houden tot aan het rustsignaal. Bij de laatste corner kwam de bal wederom bij de tweede paal terecht en profiteerde Wissel van mistasten bij zowel de Maassluise verdediging als bij doelman Van Leeuwen: 2-1.

Ondanks een donderspeech van Corneille in de kleedkamer en direct twee wissels bij de start van het tweede bedrijf lukte het Excelsior Maassluis niet om het wedstrijdbeeld te veranderen. Net als in de eerste helft waren de kansen van beide ploegen spaarzaam. Een kwartier voor tijd hield Van Leeuwen met een goede redding zijn ploeg in de wedstrijd waarna Gabri Urbanus drie minuten later de gelijkmaker op zijn schoen had. De verdediger hield van een meter of achttien snoeihard uit, maar had de pech dat zijn inzet de paal raakte.

In de slotfase deed Excelsior Maassluis er nog alles aan om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen. Het kwam nog meerdere keren gevaarlijk voor het doel van ASWH, maar tot een doelpunt kwam het niet. Sterker nog, in de blessuretijd was juist ASWH nog het meest in de buurt van een treffer. Een snel genomen vrije trap van de eigen speelhelft verraste Van Leeuwen, maar tot opluchting van de doelman kwam de bal tegen de lat.

Zo verloren de Tricolores van ASWH en zal het volgende week in de thuiswedstrijd tegen VV Noordwijk er alles aan moeten doen om zichzelf te revancheren van deze kater. De aftrap zal op Sportpark Dijkpolder om 15.00 uur zijn.

ASWH - Excelsior Maassluis 2-1 (2-1)

Scoreverloop: 29. Bijl 1-0, 34. Wennekers 1-1, 45+2. Wissel 1-2

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort

Geel: Van den Bosch, Van Eck (ASWH), El Baad, Ringeling (Excelsior Maassluis)