Gepubliceerd Op: 30 mei 2024

Excelsior Maassluis start nacompetitie met gelijkspel

Excelsior Maassluis is woensdagavond de nacompetitie begonnen met een gelijkspel tegen USV Hercules. In Utrecht keken de Tricolores al vroeg in de wedstrijd tegen een achterstand aan, waarna Bram Wennekers kort het rustsignaal de stand weer in evenwicht bracht. In de tweede helft bleef het spannend maar zou er niet meer gescoord worden.

Tegen de bekersensatie van het lopende seizoen kreeg Excelsior Maassluis al na twee minuten spelen een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen. Darren Maatsen zette goed door aan de rechterflank en vond op zijn beurt Giovanni Da Fonseca. De inzet van de middenvelder werd echter nog ternauwernood verwerkt tot corner. Maatsen moest zich niet lang hierna laten vervangen met een blessure.

Na deze goede openingsfase van de Tricolores kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Sterker nog na een kwartier spelen opende het zelfs de score. Waar Tobias van der Kleij enkele minuten eerder nog knap redding wist te brengen in een één-op-één situatie was de doelman kansloos bij een rake kopbal van de boomlange verdediger Mitchell Zwart, welke vanuit een corner ontstond: 1-0.

Pas in het laatste gedeelte van de eerste helft leek Excelsior Maassluis de grip weer wat terug te krijgen. Dat dat bleek precies op tijd te zijn voor de formatie van hoofdtrainer Steye Jacobs. De blessuretijd was nog maar net ingegaan toen Bram Wennekers de stand op 1-1 bracht. Een perfecte voorzet van Pieter Langedijk werd door de centrumspits vakkundig langs doelman Stilanos Damkalis gekopt: 1-1.

In de tweede helft bleven de Tricolores de overhand houden, maar slaagde het er niet in om tot hele grote kansen te komen. Omdat ook de Utrechters niet gevaarlijk konden worden eindigde het duel onbeslist. Komende zaterdag is de return in Maassluis en zal daar de beslissing gaan vallen wie zich voor de tweede ronde plaatst. De wedstrijd begint op Sportpark Dijkpolder om 14.30 uur.

USV Hercules – Excelsior Maassluis 1-1 (1-1)

Scoreverloop: 16. Zwart 1-0, 45+1. Wennekers 1-1.

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze