Gepubliceerd Op: 25 november 2023

Veerkrachtig Excelsior Maassluis speelt gelijk tegen AFC

25 november 2023

Excelsior Maassluis heeft aan de uitwedstrijd tegen AFC één punt overgehouden. De Tricolores keken al na 10 minuten spelen tegen een 2-0 achterstand aan, maar vochten zich hierna knap terug in het duel. Via treffers van Devin Plank en Gabri Urbanus stond het bij rust 2-2. In de tweede helft kreeg het team van trainer Steye Jacobs goede kansen op de winnende treffer, maar deze viel helaas niet.

Na twee weken geen competitievoetbal en tussendoor de bekerwinst op FC Volendam (1-0) reisde Excelsior Maassluis met het nodige zelfvertrouwen af naar de hoofdstad. Door blessures, schorsingen en andere oorzaken miste Steye Jacobs een ruime hand aan spelers en dus moest de oefenmeester op verschillende posities improviseren in zijn basisopstelling.

Ondanks het goede gevoel dat de ploeg had meegenomen uit de stunt in de TOTO KNVB Beker begon het behoorlijk dramatisch aan de wedstrijd met AFC. Al na twee minuten schoot Melvin Platje vanuit een lastige hoek de openingstreffer voor de Amsterdammers binnen. Na deze fikse tegenvaller werd het na nog geen tien minuten spelen nog erger voor de Tricolores. Een voorzet werd losgelaten door doelman Tobias van der Kleij waarna Oussama Siali de rebound overtuigend tegen de touwen schoot: 2-0.

Zo leek het wederom een teleurstellende middag voor Excelsior Maassluis te worden. Echter niets was minder waar. Al snel na de 2-0 toonde de manschappen van Jacobs de nodige veerkracht en bracht Devin Plank na ruim een kwartier spelen de aansluitingstreffer op het scorebord. De middenvelder won een kopduel en schoot vervolgens vanuit een moeilijke positie de 2-1 achter keeper Gijs van Zetten.

Waar de thuisploeg vervolgens een riante mogelijkheid op de 3-1 onbenut liet (Wessel Been schoot van dichtbij tegen de paal) was het opslag van rust aan de overkant wel raak voor Excelsior Maassluis. Bram Wennekers leek de bal gelijkmaker binnen te kunnen tikken, maar werd door Siali onderuit getrokken. Arbiter Thom Winkel toonde aan de aanvaller zijn tweede gele kaart en gaf Excelsior Maassluis een strafschop. Deze werd vervolgens door Gabri Urbanus feilloos benut: 2-2.

Met een man meer probeerde Excelsior Maassluis de tweede helft de overwinning naar zich toe te trekken. Ondanks enkele kansen slaagde het er echter niet in om de drie punten mee terug naar Maassluis te nemen. Omdat ook AFC niet in staat bleek om een doelpunt te maken eindigde het treffen in een 2-2 gelijkspel.

AFC - Excelsior Maassluis 2-2 (2-2)

Scoreverloop: 2. Platje 1-0, 9. Siali 2-0, 18. Plank 2-1, 45. Urbanus (pen.) 2-2

Scheidsrechter: Thom Winkel