Gepubliceerd Op: 4 juni 2022

Excelsior Maassluis sluit seizoen af met nederlaag in Volendam

4 juni 2022

Excelsior Maassluis heeft het seizoen 2021-2022 afgesloten met een 3-1 verlies. Op bezoek bij Jong FC Volendam keken de Tricolores al na 45 minuten tegen een forse 3-0 achterstand aan. In de tweede helft zorgde invaller Luivienno Statia voor de aansluitingstreffer. Verder dan dit doelpunt kwamen de Tricolores echter niet.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van vorige week tegen Spakenburg (4-0) wijzigde hoofdtrainer Dogan Corneille zijn elftal op een viertal plaatsen. Vaste basisspelers Jean-Paul van Leeuwen, Luivienno Statia, Nino van den Beemt en Vincent van den Berg waren door diverse oorzaken niet inzet deze zaterdagmiddag. Corneille liet hierdoor Tobias van der Kleij, Remo de Vroege en Ilano Silva Timas hun basisdebuut namens Excelsior Maassluis in de Tweede Divisie maken.

In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond werden er de eerste twintig minuten nauwelijks tot geen kansen gecreëerd. De thuisploeg wist in deze openingsfase wel het net te vinden maar het doelpunt van Milan Zonneveld werd wegens buitenspel afgekeurd. Na bijna een half uur kwam het beloftenteam van FC Volendam alsnog op voorsprong. Zonneveld schoot de bal opnieuw achter Van der Kleij en ditmaal zag de aanvaller zijn doelpunt wel goedgekeurd worden: 1-0.

Nog geen vijf minuten later was het opnieuw raak voor de thuisclub. Vanuit een corner kopte Sjors Kramer de bal bij de eerste paal achter de verbouwereerde Van der Kleij binnen: 2-0. En daarmee was de koek voor het rustsignaal nog niet op. Excelsior Maassluis kwam haast niet in het spel voor en moest pijnlijk toezien hoe de oranjehemden geen strobreedte in de weg werd gelegd en Jay Koorndijk de derde Volendamse goal wist binnen te schieten: 3-0.

Direct bij het begin van de tweede helft bracht Corneille drie verse wissels in de ploeg en lukte het Excelsior Maassluis om binnen zes minuten de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Een perfecte steekpass van invaller Calvin Tureaij werd door Giovanni Da Fonseca prima breed gelegd op  Luivienno Statia. De mee opgekomen linkervleugelverdediger schoot vervolgens van dichtbij simpel raak: 3-1.

Nadat ook de ploeg van trainer en voormalig profvoetballer Kiki Musampa weer van zich deed spreken en kansen op de paal zag gaan en gestopt zag worden door Van der Kleij was aan de andere kant Tureaij in korte tijd dichtbij de 3-2. Eerst schoot de verdediger in kansrijke positie in het zijnet. Enkele minuten later verdween een poging hard voorlangs het doel van keeper Kayne van Oevelen.

Zo eindigde het laatste treffen van het seizoen in een terechte 3-1 nederlaag. Hierdoor eindigde Excelsior Maassluis op de tiende plaats van de ranglijst en werd het daarmee koploper van het rechterrijtje. De Tricolores kunnen desalniettemin terugkijken op een verdienstelijk seizoen waarin vooral in eigen huis diverse mooie overwinningen werden geboekt. Vanaf nu zal er een korte zomerstop plaatsvinden en zal het seizoen in juli weer beginnen.

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis 3-1 (3-0)

Scoreverloop: 26. Zonneveld 1-0, 31. Kramer 2-0, 44. Koorndijk 3-0, 51, Statia 3-1

Scheidsrechter: Maurice Paarhuis