Gepubliceerd Op: 26 mei 2024

Excelsior Maassluis sluit reguliere competitie goed af

Tijdens de laatste speelronde van de Tweede Divisie heeft Excelsior Maassluis drie punten gepakt tegen ACV uit Assen. In een wedstrijd waarin voor beide ploegen niets meer op het spel stond opende Dave van Delft al vroeg de score namens de Tricolores. In de slotfase van de wedstrijd zette Pieter Langedijk de 2-0 eindstand op het scorebord.

Waar de focus min of meer al bij de nacompetitie lag lukte het Excelsior Maassluis om tegen ACV het nodige zelfvertrouwen te tanken. Al na bijna een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Een goed uitvoerde aanval over meerdere schijven werd uiteindelijk door Dave van Delft doeltreffend afgerond. De aanvaller kreeg net als enkele andere spelers die de club na dit seizoen zullen verlaten een basisplaats van oefenmeester Steye Jacobs.

Ook in het restant van de eerste helft viel er genoeg te beleven op Sportpark Dijkpolder. Zo kopte Bram Wennekers de bal tegen de paal en ging de rebound net over het doel. Aan de overkant waren ook de Assenaren dichtbij de gelijkmaker. Eerste verdween een schot van Freddy Quispel net voorbij de paal, waarna een minuut later Boy Spijkerman zijn harde schot tegen lat zag gaan. Op slag van rust zou ACV dan toch tot scoren weten te komen, maar werd de treffer wegens buitenspel afgekeurd.

In de tweede helft werd de wedstrijd wat grimmiger en kwamen de bezoekers na een uur met tien man te spelen. Quispel begin een harde overtreding op Giovanni Da Fonseca en kon met een directe rode kaart vertrekken. Ook Da Fonseca zelf kon niet verder en moest zich met een blessure laten vervangen. In de slotfase kreeg ACV opnieuw een aantal grote kansen. Opnieuw Spijkerman zag zijn poging tegen de lat gaan en even later haalde Gabri Urbanus een bal van de doellijn.

En waar de Assenaren hun kansen onbenut lieten was het bij Excelsior Maassluis wel raak. Darren Maatsen vond aan de linkerkant Pieter Langedijk, waarna de aanvaller met een droge knal keeper Ramon Nijland wist te verrassen en zo het duel in het slot gooide: 2-0.

Door de overwinning sluit Excelsior Maassluis de competitie goed af en gaat de focus nu volledig op de nacompetitie. Daar zal Excelsior Maassluis in de 1e ronde USV Hercules treffen. Aanstaande woensdag is de heenwedstrijd in Utrecht, waarna op zaterdag de return op ons eigen Sportpark Dijkpolder volgt. Tot dan!

Excelsior Maassluis – ACV 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 12. Van Delft 1-0, 83. Langedijk 2-0.

Scheidsrechter: Shona Shukrula