Gepubliceerd Op: 30 oktober 2021

Excelsior Maassluis sluit mooie week af met overwinning op GVVV

30 oktober 2021

Enkele dagen na de overwinning in het toernooi om de TOTO KNVB Beker tegen Westlandia (2-5) heeft Excelsior Maassluis het goede gevoel een positief vervolg kunnen geven in de competitie. Op bezoek bij hekkensluiter GVVV wonnen de Tricolores met 0-2 dankzij twee treffers van Bram Wennekers. Zodoende kan de ploeg van Dogan Corneille terugkijken op een uitstekende week.

Corneille startte op Sportpark Panhuis met dezelfde basisopstelling als in de wedstrijden tegen Kozakken Boys en Westlandia. De oefenmeester had ook weinig redenen om veranderingen toe te passen in zijn team aangezien hij over een fitte selectie beschikt en beide duel winnend werden afgesloten.

Onder regenachtige omstandigheden was direct de eerste grote kans voor de thuisploeg. Joshua Patrick kwam bij een voorzet van Jordi Bitter echter een teenlengte te kort om zijn team op voorsprong te zetten. Waar Excelsior Maassluis dus goed weg kwam was de eerste de beste mogelijkheid voor de Tricolores wél raak. Na twaalf minuten zette Bram Wennekers een aanval op met Omar El Baad en Giovanni Da Fonseca waarna Wennekers uiteindelijk zelf de bal achter GVVV-doelman Jan van Willige kon werken: 0-1.

In het verloop van de eerste helft waren de kansen voor beide ploegen spaarzaam te noemen. Dit kwam mede doordat het spel van beide kanten erg slordig was. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Kevin Puts kreeg GVVV nog een vrije trap te nemen. Het schot van Steven Theunissen leek in de bovenhoek te verdwijnen maar doelman Jean-Paul van Leeuwen toonde zijn klasse met een uitstekende redding.

Bij aanvang van de tweede helft had Corneille een tactische wissel toegepast in zijn team. Verdediger Gijs Abbas kwam in de ploeg voor middenvelder Nino van den Beemt. Het eerste kwartier hielden beide teams elkaar in de greep en waren er weinig momenten waarbij het publiek in Veenendaal zou opveren. Na ruim een uur spelen had Vincent van den Berg de tweede treffer voor Excelsior Maassluis op zijn schoen. De aanvoerder werd door Da Fonseca met een mooie steekpass voor Van Willige gezet maar de keeper zou uiteindelijk als winnaar uit de strijd komen.

Doordat de 0-1 stand op het scorebord bleef staan kon het in de eindfase nog alle kanten opgaan op Sportpark Panhuis. Waar Wennekers vier minuten voor tijd zijn poging nog net voorlangs het doel van de thuisploeg zag gaan, was het twee minuten wel raak voor de aanvaller. Na een fantastische actie van Van den Berg stond Wennekers op de juiste plek om Excelsior Maassluis in veilige haven te schieten: 0-2. Na vier minuten blessuretijd floot Puts voor de laatste maal en was de vijfde overwinning van het seizoen een feit.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de Rijnmond-derby tegen Jong Sparta Rotterdam. Het duel begint om 15.00 uur en wordt op Sportpark Dijkpolder gespeeld.

GVVV - Excelsior Maassluis 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 12. Wennekers 0-1, 88. Wennekers 0-2

Scheidsrechter: Kevin Puts

Geel: Van den Berg (Excelsior Maassluis)