Gepubliceerd Op: 28 oktober 2023

Excelsior Maassluis ruim onderuit bij De Treffers

28 oktober 2023

Het is Excelsior Maassluis ook op bezoek bij het hoog genoteerde De Treffers niet gelukt om de negatieve reeks te beëindigen. De Tricolores hadden in Groesbeek weinig tot niets te vertellen en stonden na ruim 90 minuten voetbal opnieuw met legen handen. Na een 2-0 stand bij rust eindige de ontmoeting op Sportpark Zuid in een ruime 4-0 nederlaag.

Na een vrij voetbalweekend werd de competitie hervat met de traditioneel lastige uitwedstrijd tegen De Treffers. Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Boyd de Kommer werd duidelijk dat de Groesbekenaren ook dit seizoen een sterk collectief zijn en stond Excelsior Maassluis direct hevig onder druk. Het was dan ook eenrichtingsverkeer op Sportpark Zuid.

Waar het eerste half uur met het nodige kunst en vliegwerk de deur nog op slot kon worden gehouden was het hierna in korte tijd wel twee keer raak voor de thuisploeg. Eerst kon Jordy Thomassen vanuit een corner - tussen twee Excelsior Maassluis-verdedigers in - de bal achter Tom Boks koppen. Twee minuten later was het Oussama Bouyaghlafen die vanuit een onoverzichtelijke klutssituatie De Treffers op een vroege en tevens comfortabele 2-0 voorsprong wist te schieten.

Bij aanvang van de tweede helft paste oefenmeester Steye Jacobs direct drie wissels toe en trachtte daarmee om er nog enigszins een wedstrijd van te maken. Echter bleef het spelbeeld hetzelfde als de eerste helft en moesten de Tricolores alle zeilen bijzetten om de schade beperkt te houden. Waar dit in eerste instantie leek te lukken moest het tussen de 64e en de 78e minuut toch nog twee treffers incasseren. Bij beide doelpunten was Tim Waterink het eindstation en moet gezegd worden dat hem ook weinig strobreed in de weg werd gelegd door de Maassluise-defensie. Al met al een wedstrijd om heel snel te vergeten.

Komende zaterdag mag verwacht worden dat Excelsior Maassluis beter voor de dag zal komen in de thuiswedstrijd tegen SVV Scheveningen. De aftrap op Sportpark Dijkpolder is die middag om 14.30 uur. Gezien het feit dat onze hoofdmacht in een lastige fase van de competitie zit hopen we natuurlijk op de steun van onze trouwe supporters.

De Treffers - Excelsior Maassluis 4-0 (2-0)

Scoreverloop: 29. Thomassen 1-0, 32. Bouyaghlafen 2-0, 64. Waterink 3-0, 78. Waterink 4-0.

Scheidsrechter: Boyd de Kommer