Gepubliceerd Op: 24 september 2022

Excelsior Maassluis revancheert zich en wint van Rijnsburgse Boys

24 september 2022

Excelsior Maassluis heeft zich uitstekend hersteld van de teleurstellende bekeruitschakeling van afgelopen dinsdag. In de traditioneel lastige wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys toonde de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille zich voor rust zeer trefzeker en stond er al een 3-0 ruststand op het scorebord. Na rust werd de voorsprong verdedigd en moest het een kwartier voor tijd enkel nog de eretreffer incasseren: 3-1.

Ondanks de verdiende bekernederlaag van drie dagen eerder tegen Hercules (1-2) hield Corneille zich vast aan dezelfde elf basisspelers. De oefenmeester zag dit vertrouwen in zijn ploeg al na zes minuten worden uitbetaald met een vroege openingstreffer. Pieter Langedijk anticipeerde uitstekend op een te zachte terugspeelbal van Rijnsburgse Boys-aanvoerder Bram Ros, omspeelde keeper Wesley Zonneveld vakkundig om vervolgens met zijn chocoladebeen de 1-0 tegen de touwen te schieten.

Na een kwartier spelen moest Corneille vervolgens noodgedwongen een eerste wissel toepassen. Gijs Abbas kon vanwege een blessure de wedstrijd niet meer vervolgen en werd vervangen door Gabri Urbanus. De centrale verdediger stond nog maar net in het veld toen de bezoekers de gelijkmaker leken te maken. De treffer van Furhgill Zeldenrust werd echter door scheidsrechter Jorn te Kloeze geannuleerd vanwege hands. De Tricolores kwamen zodoende goed weg en wisten zelf na ruim een half uur de marge te verdubbelen. Langedijk ontving de bal van Giovanni Da Fonseca en kon vanuit de draai Zonneveld verschalken in de lange hoek: 2-0.

Zo pakte de thuisploeg vlak voor het rustsignaal een riante voorsprong. Maar het werd nog mooier voor Excelsior Maassluis. Amper drie minuten later ging Urbanus op de rand van het zestienmetergebied een goede combinatie aan met aanvoerder Kevin Dercks, waarna de boomlange verdediger de bal snoeihard in het dak van het doel achter de kansloze doelman Zonneveld schoot: 3-0. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft lag de focus bij Excelsior Maassluis vooral op het vasthouden van deze ruime voorsprong. Daar slaagden de Tricolores overigens uitstekend in al moest doelman Tom Boks op het uur wel met een goede redding in actie komen op een inzet van Delano Asante. Nadat ook Kevin Ringeling met een goede sliding een bal van de doellijn wist te werken was het een kwartier voor tijd toch raak voor de bezoekers. Boks leverde de bal onbedoeld in bij Jordy Hilterman, die deze fout direct wist af te straffen: 3-1.

Ondanks dat Rijnsburgse Boys na deze aansluitingstreffer er nog een slotoffensief uit perste wist Excelsior Maassluis stand te houden. Aan de overkant had invaller Dave van Delft zelfs nog de 4-1 op zijn schoenen. Zover zou het echter niet komen doordat Zonneveld redding wist te brengen. Doordat er in de stand geen verandering meer kwam bleven de drie punten op Sportpark Dijkpolder in Maassluis.

Excelsior Maassluis - Rijnsburgse Boys 3-1 (3-0)

Scoreverloop: 6. Langedijk 1-0, 34. Langedijk 2-0, 37. Urbanus 3-0, 75. Hilterman 3-1

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze