Gepubliceerd Op: 17 september 2022

Excelsior Maassluis pakt in extremis punt in Volendam

17 september 2022

Waar Excelsior Maassluis vorige week tegen IJsselmeervogels nog een riante 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen gaf wist het zaterdag op bezoek bij Jong FC Volendam na een 2-0 achterstand diep in de blessuretijd nog een zwaarbevochten punt uit het vuur te slepen. Invaller Nino Noordanus schoot in de zesde minuut van de extra tijd de Tricolores naast de oranjehemden: 2-2.

Ondanks dat Excelsior Maassluis in de geschiedenis pas twee keer eerder een competitiewedstrijd op bezoek bij Jong FC Volendam afwerkte, werd het ook dit keer al snel duidelijk dat het net als voorgaande edities een zeer lastige en zware wedstrijd zou worden. Al in de eerste helft wisten de Volendammers diverse grote kansen te creëren en had de formatie van trainer Dogan Corneille geluk dat tweemaal de lat, doelman Tom Boks en Omar El Baad (bal van de lijn gekopt) redding wisten te brengen.

Vijf minuten voor rust kwam de voorsprong voor de thuisploeg alsnog op het scorebord. Luivienno Statia dribbelde het middenveld in en verloor onderweg de bal aan een tegenstander. Via een snelle omschakeling was het uiteindelijk Jordi Blom die met een knap afstandsschot Tom Boks kansloos liet en zijn ploeg aan de leiding bracht. Excelsior Maassluis daarentegen kreeg via Carlito Fermina slechts één grote mogelijkheid. De aanvaller vond in een 1-tegen-1-situatie de Volendamse-doelman op zijn weg.

Na deze meer dan terechte 1-0 ruststand bracht Corneille bij aanvang van de tweede helft direct drie verse krachten in zijn ploeg. In eerste instantie leverde dit niet het gewenste effect op want na bijna een uur spelen verdubbelde Jong FC Volendam de marge. Waar Billy van Duijl nog zijn poging op de paal zag belanden was het Quincy Hoeve die de bal voor zijn voeten kreeg en simpel kon binnen tikken: 2-0.

Naarmate de wedstrijd vorderde, de 2-0 stand bleef staan en het eindsignaal van scheidsrechter Nick Smit steeds dichterbij kwam leek Excelsior Maassluis in het Kras Stadion een verloren wedstrijd te spelen. Niets was echter minder waar. Vier minuten voor tijd schoot invaller Dave van Delft de aansluitingstreffer binnen. Het geloof bij de Tricolores leek terug te zijn en diep in blessuretijd viel zelfs de gelijkmaker. Gijs Abbas veroverde achterin de bal, speelde Bram Wennekers aan die met een prachtige steekpass Jorn Ringelberg in stelling bracht om een lage voorzet op Nino Noordanus te geven, die vervolgens de eindstand op het bord zette: 2-2.

Jong FC Volendam - Excelsior Maassluis 2-2 (1-0)

Scoreverloop: 41. Blom 1-0, 57. Hoeve 2-0, 87. Van Delft 2-1, 90+6. Noordanus 2-2

Scheidsrechter: Nick Smit