Gepubliceerd Op: 23 juli 2022

Excelsior Maassluis nipt onderuit tegen Griekse profclub

23 juli 2022

De derde oefenwedstrijd van de voorbereiding is voor Excelsior Maassluis uitgelopen op een minimale nederlaag. Tegen de Griekse profclub OFI Kreta kwamen de Tricolores opnieuw goed voor de dag en stond het lang 0-0. Pas tien minuten voor het eindsignaal bracht Mike van Duinen zijn ploeg op voorsprong en zorgde hij daarmee tevens voor de eindstand: 1-0.

Na de duels tegen SC Telstar (0-0) en ADO Den Haag (4-0) was OFI Kreta de volgende serieuze tegenstander van Excelsior Maassluis in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Oefenmeester Dogan Corneille had tegen de Grieken zijn gehele beschikbare selectie meegenomen en gaf iedereen een verschillend aantal speelminuten.

Op het veld van OVC´85 uit Oosterbeek ging de eerste helft gelijk op maar moest doelman Tom Boks wel enkele keren handelend optreden. Daarnaast kwam Excelsior Maassluis tevens een keer goed weg toen een bal van OFI Kreta tegen de paal belandde. Gescoord zou er in de eerste vijfenveertig minuten niet worden.

Ook in het tweede bedrijf bleef deze stand langere tijd op het scorebord staan. Ondanks dat de Tricolores niet veel kansen creëerden hield het wel knap stand tegen de nummer zeven van de Griekse Super League. Tien minuten voor tijd moest het uiteindelijk toch capituleren toen Van Duinen met het hoofd wist te scoren. Dit was tevens de eindstand.

Komende zaterdag staat de volgende wedstrijd van de oefencampagne op de planning. Dan is in eigen huis ADO Den Haag Onder 21 de tegenstander. Dit oefenduel begint om 14.30 uur en is gratis te bezoeken.

OFI Kreta  - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 80. Mike van Duinen 1-0