Gepubliceerd Op: 18 mei 2024

Excelsior Maassluis nacompetitie in na gelijkspel tegen Jong Sparta Rotterdam

Excelsior Maassluis weet na het gelijkspel in de (op papier) uitwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam (2-2) waar het aan toe is. De Tricolores kunnen zich niet meer direct handhaven en zullen over enkele weken via een loodzware nacompetitie het vege lijf moeten redden.

Aanvankelijk begon Excelsior Maassluis dramatisch aan de ontmoeting met het beloftenteam van Sparta Rotterdam. Een fout in de opbouw van de Tricolores werd genadeloos afgestraft door Jorn Triep waardoor de manschappen van oefenmeester Steye Jacobs al na twee minuten achter de feiten aanliepen. Na een half uur spelen herpakte Excelsior Maassluis zich en bracht Calvin Tureaij beide ploegen weer evenwicht. Amper drie minuten later kwam ook de 1-2 voorsprong op het scorebord via Giovanni Da Fonseca.

Ook na rust duurde het niet lang voordat de Tricolores opnieuw een tegentreffer zouden incasseren en was Triep wederom de doelpuntenmaker voor de ploeg van voormalig Excelsior Maassluis-speler en jeugdtrainer Jeff Stans. In het resterende gedeelte van de wedstrijd was Excelsior Maassluis meerdere malen dichtbij een nieuwe voorsprong, maar stond onder meer de paal en de lat een derde treffer in de weg.

Door de puntendeling kan Excelsior Maassluis zich niet meer direct handhaven en is het genoodzaakt om dit via de nacompetitie alsnog te bewerkstelligen. Maar eerst wordt komende zaterdag de laatste speelronde van de competitie afgewerkt. Dan krijgt Excelsior Maassluis bezoek van ACV uit Assen. De wedstrijd begint om 15.30 uur.