Gepubliceerd Op: 23 september 2021

Excelsior Maassluis naar hoofdtoernooi TOTO KNVB Beker

23 september 2021

Excelsior Maassluis heeft zich woensdagavond ten koste van OFC geplaatst voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. Op het veld van OSV in Amsterdam bleef het na 90 minuten 0-0 en viel de beslissing uiteindelijk in de verlenging. Invaller en debutant Mikail de Brito Ramos werd de man van de wedstrijd door beide doelpunten voor zijn rekening te nemen.

De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille kreeg al na iets meer dan een kwartier spelen een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nadat Redouan Omar Ouali in het zestienmetergebied naar de grond was gewerkt, wees scheidsrechter Shona Shukrula naar de stip. Het buitenkansje werd door Omar Ouali zelf genomen maar helaas gemist. Doelman Mike Grim koos de goede hoek en wist de bal te stoppen.

Na deze teleurstelling bleef Excelsior Maassluis op jacht gaan naar de openingstreffer. Kansen werd er ook gecreëerd maar dit leverde helaas niet het gewenste resultaat op. In de slotfase van de eerste helft kwam ook de thuisploeg enkele malen gevaarlijk voor het doel. Jean-Paul van Leeuwen behoedde zijn ploeg echter voor een achterstand. In de tweede helft waren de Tricolores de bovenliggende partij maar kwam het mede door af en toe slordig spel niet tot het maken van doelpunten.

Pas in de verlenging zou de ban gebroken worden. Na zeven minuten maakte Onder 21-speler Mikail de Brito Ramos zijn debuut in de hoofdmacht en direct bij zijn eerste balcontact liet hij van zich spreken. Met een schitterende volley in de lange hoek bracht hij Excelsior Maassluis op voorsprong: 0-1. Direct na deze goal kreeg OFC een reuze kans op de gelijkmaker, maar bracht de paal redding voor de Tricolores. Uiteindelijk zou de beslissing in de laatste minuut vallen. Het was andermaal De Brito Ramos die het doelpunt voor Excelsior Maassluis maakte en zodoende zijn ploeg én uitaard zichzelf een prachtige avond bezorgde!

Dankzij de overwinning zal Excelsior Maassluis aanstaande zaterdagavond in de pot zitten tijdens de loting. Dan wordt bekend welke club de Tricolores zullen treffen in het hoofdtoernooi, waar tevens de meeste profclubs zullen instromen.

OFC - Excelsior Maassluis 0-0 *Excelsior Maassluis wint na verlenging (0-2)

Scoreverloop: 99. Mikail de Brito Ramos 0-1, 120. Mikail de Brito Ramos 0-2

Scheidsrechter: Shona Shukrula