Gepubliceerd Op: 23 september 2023

Excelsior Maassluis na rust onderuit bij Spakenburg

23 september 2023

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag op bezoek bij Spakenburg de tweede nederlaag van het seizoen moeten incasseren. Halverwege het duel gingen de Tricolores nog aan de leiding door een treffer van Vincent Schippers. Na een uiterst beroerde start na rust eindigde de ontmoeting uiteindelijk in een 4-2 verlies.

Tijdens de eerste tien minuten van de wedstrijd had Excelsior Maassluis al zomaar tegen een achterstand kunnen aankijken. Na een lange bal van achteruit kwam de bal bij Sam van Huffel terecht die vervolgens Tom Boks een goede redding in huis zag hebben. Amper een minuut later kreeg Ahmed El Azzouti een niet te missen kans. Van een meter of drie werkte de aanvaller de bal over het doel van Boks.

Zo kwam Excelsior Maassluis goed weg en duurde het tot de tweeëntwintigste minuut voordat de Tricolores de eerste serieuze kans van het duel konden creëren. Via een goedlopende aanval tussen Kevin Ringeling, Giovanni Da Fonseca en Bram Wennekers verdween het schot van de mee opgekomen Gaultier Overman uiteindelijk snoeihard tegen de paal.

De ploeg van Steye Jacobs leek hierdoor iets beter in de wedstrijd te komen en via Vincent Schippers kreeg het vijf minuten later wederom een grote mogelijkheid. Nadat de bal richting de kruising ging had doelman Alessandro Damen een uitstekende redding in huis en voorkwam hij een achterstand voor zijn ploeg. Toch zou kort voor het rustsignaal alsnog het doelpunt voor Excelsior Maassluis vallen. Vanuit een onmogelijke hoek lukte het Schippers om de bal via Damen en de paal tot doelpunt te promoveren.

Gesterkt door deze voorsprong mocht verwacht worden dat de bezoekers met vertrouwen aan de tweede helft zouden beginnen. Niets was echter minder waar. Al na drie minuten hadden de Spakenburgers de gelijkmaker te pakken via een simpele binnentikker van El Azzouti. Diezelfde El Azzouti nam acht minuten later zelfs de 2-1 voor zijn rekening. Op bijna identieke wijze, alleen nu via een kopbal, wist hij Boks te passeren. Hierna ging de thuisploeg nadrukkelijk opzoek naar de derde treffer en viel deze in de slotfase van het duel. Nick Verhagen was attent nadat Boks eerst nog redding kon brengen.

In de blessuretijd kon Pieter Langedijk middels een prachtig doelpunt de spanning nog enigszins terugbrengen, maar kort na deze aansluitingstreffer was het andermaal raak voor Spakenburg. El Azzouti maakte zijn derde van de middag en zorgde daar persoonlijk mee dat de punten aan de blauwe kant van Sportpark De Westmaat bleven.

Spakenburg - Excelsior Maassluis 4-2 (0-1)

Scoreverloop: 43. Schippers 0-1, 48. El Azzouti 1-1, 56. El Azzouti 2-1, 81. Verhagen 3-1, 90. Langedijk 3-2, 90. El Azzouti 4-2

Scheidsrechter: Luuk Timmer