Gepubliceerd Op: 8 februari 2022

Excelsior Maassluis maakt slechte beurt in oefenduel met RVVH

8 februari 2022

Ruim anderhalve week voordat Excelsior Maassluis de Tweede Divisie hervat is de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille tegen een onverwachte oefennederlaag aangelopen. Op Sportpark Dijkpolder was het RVVH van Kevin Vink met 1-2 te sterk voor de Tricolores. Kaylan Muis was de maker van de enige Maassluise treffer.

In de eerste helft waren de kansen aan beide kanten zeer spaarzaam. Excelsior Maassluis had veel balbezit maar speelde in een te laag tempo om het de Ridderkerkers echt moeilijk te maken. Na vijfendertig minuten viel het openingsdoelpunt voor RVVH. Een afgeslagen bal verdween vanaf randje strafschopgebied achter doelman Tobias van der Kleij. Kort voor het rustsignaal was Gabri Urbanus dichtbij de gelijkmaker. Een kopbal van de verdediger belandde echter tegen de paal.

Na rust bracht Corneille meteen vier frisse wissels in het veld. Waar gehoopt werd op een snelle gelijkmaker viel het doelpunt juist twintig minuten voor tijd aan de andere kant. Van der Kleij werd uitgespeeld waarna via een lage voorzet de marge door RVVH werd verdubbeld. Kort na deze 0-2 bracht invaller Kaylan Muis de spanning weer terug. De aanvaller kopte een voorzet van Calvin Tureaij binnen. Twee minuten later kreeg dezelfde Muis de mogelijkheid om direct ook de gelijkmaker te scoren. In een één op één situatie bleek de doelman van RVVH de sterkste van de twee.

In de slotfase kreeg Excelsior Maassluis nog wel de kans om alsnog de gelijkmaker te produceren, maar was het onnauwkeurig bij de laatste pass. Zodoende verloor het de oefenwedstrijd van RVVH. Komende zaterdag staat de laatste oefenwedstrijd op de planning. Wederom spelen de Tricolores dan in eigen huis en is Derde Divisionist GVV Unitas uit Gorinchem vanaf 15.00 uur de tegenstander.