Gepubliceerd Op: 28 augustus 2021

Excelsior Maassluis loopt tegen zeperd aan bij Rijnsburgse Boys

28 augustus 2021

Excelsior Maassluis is in de eerste uitwedstrijd van het nieuwe seizoen hard onderuit gegaan. Op bezoek bij Rijnsburgse Boys deden persoonlijke fouten de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille de das om, met een 3-0 nederlaag als resultaat.

Corneille moest het op sportpark Middelmors stellen zonder Luivienno Statie (blessure) en Nino van den Beemt (werk verplichtingen). Zodoende maakte Darwin Heuvelman op de linksbackpositie zijn basisdebuut voor Excelsior Maassluis en keerde Giovanni Da Fonseca na lang blessureleed terug in het team.

Nadat het spel in de openingsfase van de wedstrijd nog gelijk opging was de eerste grote kans voor Roderick Gielisse. Doelman Jean-Paul van Leeuwen zag de middenvelder voor hem opduiken, maar had een prima reactie in huis op de zet van de Rijnsburg-speler. Halverwege het duel moest de keeper zich echter wel gewonnen geven op een fraaie uithaal van Jeffrey Jongeneelen. Na ongelukkig balverlies op het middenveld kreeg de aanvaller de bal en schoot hij vanaf de zestienmeterlijn de bal snoeihard via de onderkant van de lat in het doel: 1-0.

Hierna kwam Excelsior Maassluis in de verdrukking en had het geen antwoord op de dadendrang van de thuisploeg. Amper vijf minuten na de openingstreffer kopte Masies Artien vanuit een corner zijn ploeg op een 2-0 voorsprong en zag het er slecht uit de voor Tricolores. Nog voor rust was Jeroen Spruijt met een afstandsschot gevaarlijk, maar had Van Leeuwen een goede redding in huis.

Na rust, met Kaylan Muis in de ploeg voor Da Fonseca, zette Excelsior Maassluis alles op alles om de aansluitingstreffer te forceren. De ploeg van Corneille kwam in tegenstelling tot de eerste helft gevaarlijker voor het doel, maar had de pech dat het balletje niet goed wilde vallen. Zo werd een poging van Daan Blij ternauwernood naast getikt door doelman Wesley Zonneveld en werd het via enkele hoge voorzetten niet meer dan gevaarlijk.

Aan de andere kant kwam ook Rijnsburgse Boys er gevaarlijk uit. Dani van der Moot was het eindstation van een Rijnsburg-omschakeling, maar wederom Van Leeuwen kon redding brengen voor de bezoekers. Die derde treffer voor de thuisploeg viel uiteindelijk in de slotfase van het duel alsnog. Na een verkeerde inspeelpass van de Maassluise-defensie strafte Rijnsburgse Boys het via Van der Moot genadeloos af: 3-0. Dit was tevens de eindstand.

Aanstaande zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een thuiswedstrijd. Koninklijke HFC, gedeeld koploper met zes punten uit twee wedstrijden, is te gast op sportpark Dijkpolder. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Rijnsburgse Boys - Excelsior Maassluis 3-0 (1-0)

Scoreverloop: 22. Jongeneelen, 27. Artien 2-0, 77. Van der Moot 3-0

Scheidsrechter: Jorn Te Kloeze

Geel: Ringeling (Excelsior Maassluis)