Gepubliceerd Op: 22 september 2022

Excelsior Maassluis loopt hoofdtoernooi KNVB Beker mis

22 september 2022

Excelsior Maassluis speelt dit seizoen niet mee in het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker. De Tricolores slaagden er woensdagavond niet in om Derde Divisionist USV Hercules met een nederlaag naar huis te sturen en bleven zodoende met een fikse kater achter. Een treffer in de slotfase besliste uiteindelijk de wedstrijd op Sportpark Dijkpolder: 1-2.

Aanvankelijk begon de avond nog goed voor Excelsior Maassluis. Al na een kwartier spelen kwam de formatie van oefenmeester Dogan Corneille op voorsprong via een doelpunt van Omar El Baad. De vleugelverdediger was er als de kippen bij om een lage voorzet van Giovanni Da Fonseca bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren: 1-0. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van haar verkregen voorsprong. Nog geen drie minuten na het openingsdoelpunt van El Baad trokken de Utrechters de stand al gelijk via Nick Kuin: 1-1.

Hierna werd het een moeizame wedstrijd voor Excelsior Maassluis, dat met een zeer gretig spelend Hercules te maken kreeg. Nadat Nino van den Beemt en Gijs Abbas het van grote afstand probeerden en Pieter Langedijk een vrije trap in de korte hoek gered zag worden door doelman Pepijn Vonk kreeg de ploeg van voormalig Excelsior Maassluis-speler René van der Kooij in de eindfase van het eerste bedrijf ook twee dotten van kansen. Eerst belandde een schot op de paal waarna de rebound hard voorlangs het doel van Tom Boks werd geschoten.

Ook in de tweede helft kon Excelsior Maassluis meteen aan de bak. De bezoekers kwamen direct enkele keren gevaarlijk voor het doel van Boks en na bijna een uur spelen had de thuisploeg al het geluk van de wereld dat El Baad ternauwernood de bal van de doellijn kon halen.

Het bleek een voorbode van een dramatische tweede helft te zijn. Ondanks het inbrengen van verschillende verse krachten slaagde Excelsior Maassluis er maar niet in om beter in de wedstrijd te komen en keeper Vonk echt uit te testen. Aan de andere kant hield Boks zijn ploeg overeind met twee uitstekende reddingen. De doelman moest zich negen minuten voor tijd echter toch gewonnen geven op een inzet van Tim Waterink, die van dichtbij op knappe wijze een voorzet kon binnen tikken: 1-2.

Hierna volgde er een slotoffensief waarbij de bal in de blessuretijd nog goed leek te vallen voor invaller Gabri Urbanus. De verdediger die als spits was geposteerd raakte de bal echter net niet goed genoeg om doeltreffend uit te halen. Zodoende eindigde het duel in een 1-2 nederlaag en loopt Excelsior Maassluis voor het eerst sinds 2017 het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker mis.

Excelsior Maassluis - USV Hercules 1-2 (1-1)

Scoreverloop: 15. El Baad 1-0, 18. Kuin 1-1, 81. Waterink 1-2

Scheidsrechter: Mike Bruijn