Gepubliceerd Op: 12 september 2021

Excelsior Maassluis lijdt zure nederlaag in Tiel

12 september 2021

Excelsior Maassluis is tegen haar tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Ondanks dat de wedstrijd in Tiel geen winnaar verdiende stond Excelsior Maassluis na ruim 90 minuten voetbal toch met lege handen. Een eigen doelpunt van Darwin Heuvelman bleek uiteindelijk beslissend te zijn in de ontmoeting op sportpark De Lok: 1-0.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Zo liep een scrimmage in het zestienmetergebied bij Excelsior Maassluis maar net goed af en had doelman Jean-Paul van Leeuwen na een half uur spelen een goede redding in huis met zijn voet op een schot van Anass Aamri. In het laatste kwartier van het eerste bedrijf kwamen ook de Tricolores gevaarlijk voor het doel van TEC. Vincent van den Berg probeerde het van grote afstand, maar zag zijn poging gekeerd worden door Kees Heemskerk. Diezelfde doelman zag op slag van rust een vrije trap van Gabri Urbanus maar net langs het doel verdwijnen waardoor er met de brilstand nog op het scorebord gerust werd.

In de tweede helft golfde het spel wederom op en neer, maar viel het doelpunt voor Excelsior Maassluis gezien aan de verkeerde kant. Een lage diepte bal door de as van het veld werd door liefst drie spelers van de bezoekers gemist, waarna de snelle Dilivio Hoffman op Van Leeuwen af kon gaan. In een uiterste inspanning de bal nog weg te werken tikte Darwin Heuvelman de bal vervolgens achter zijn eigen doelman: 1-0.

Ondanks dat Corneille nog diverse wissels toepaste, lukte het Excelsior Maassluis niet om het tij te keren in Tiel. Sterker nog, in de blessuretijd werd de schade voor Excelsior Maassluis nog groter. In een poging om de bal terug te veroveren begin Vincent van den Berg een overtreding op Jean-Ruben Desrosiers, waarna de aanvoerder met een directe rode kaart kon vertrekken van leidsman Martijn Vos. Het zorgde voor een nog zuurdere middag in Gelderland.

Aanstaande zaterdag komt Quick Boys naar Maassluis. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder begint om 15.00 uur.

TEC - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 65. Heuvelman (e.d.)

Scheidsrechter: Martijn Vos

Rood: Vincent van den Berg (Excelsior Maassluis)