Gepubliceerd Op: 2 december 2023

Excelsior Maassluis komt net te kort tegen Katwijk

2 december 2023

Tegen regerend kampioen Katwijk slaagde Excelsior Maassluis er opnieuw niet in om de volle winst te pakken. Ondanks dat de Tricolores goed aan de wedstrijd begonnen keek het bij rust tegen een 0-2 achterstand aan. Kort na de hervatting bracht Bram Wennekers de spanning weer terug, maar kwam het uiteindelijk niet verder dan deze aansluitingstreffer: 1-2.

Met de weer van een schorsing teruggekeerde Kevin Dercks en Vincent Schippers begon Excelsior Maassluis goed aan de wedstrijd tegen het in vorm verkerende Katwijk. Ondanks dat de Tricolores in deze fase geen echte kansen wisten te creëren was het wel de bovenliggende partij. Extra zuur was het dan ook dat de bezoekers via een fout in de opbouw van Excelsior Maassluis na bijna twintig minuten op een - op dat moment - onverdiende 0-1 voorsprong kwamen.

Na deze tegenslag raakte Excelsior Maassluis het overwicht kwijt en mocht het blij zijn dat de beslissing in de wedstrijd niet al na een half uur was gevallen. Opslag van rust kwam de 0-2 voorsprong voor de Katwijkers overigens alsnog op het scorebord. Bij de eerste paal kon Ruben Doesburg een lage voorzet promoveren tot doelpunt en tekende daarmee tevens voor zijn tweede treffer van de middag aan.

Na rust verscheen er een ander Excelsior Maassluis op het veld. De Tricolores leken de schroom van zich af te hebben gegooid en lieten met fris combinatiespel zien zich nog niet bij een nederlaag te hebben neergelegd. Na bijna een uur spelen werd dit beloond middels de aansluitingstreffer van Bram Wennekers. De spits kopte een voorzet van Calvin Tureaij prima binnen en zorgde er tevens voor dat het duel weer spannend werd.

Gesteund door dit doelpunt wilde de thuisploeg doordrukken en kreeg het een kleine twintig minuten voor affluiten zelfs een goede mogelijkheid om de stand weer in evenwicht te brengen. De ingevallen Darwin Heuvelman had een perfecte voorzet in huis op Schippers, die op zijn beurt de bal bij de tweede paal goed controleerde maar Van Leeuwen het schot in de korte hoek onschadelijk zag maken. Aan de overkant hield Tobias van der Kleij middels een goede safe zijn team in de wedstrijd, maar zou er uiteindelijk niets meer veranderen aan de stand.

Excelsior Maassluis - Katwijk 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 19. Doesburg 0-1, 42. Doesburg 0-2, 56. Wennekers 1-2

Scheidsrechter: Rick Sturm