Gepubliceerd Op: 19 augustus 2023

Excelsior Maassluis in slotminuut onderuit tegen HHC Hardenberg

19 augustus 2023

Excelsior Maassluis is tijdens de openingswedstrijd van de Tweede Divisie tegen een 0-1 nederlaag aangelopen. Tegen HHC Hardenberg bleef de brilstand lang op het scorebord staan, maar zorgde een ongelukkig eigen doelpunt in de laatste minuut ervoor dat de drie punten toch mee naar Overijssel gingen.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de vorige maand overleden Gerard van Hoeven kwam Excelsior Maassluis in de openingsfase zeer zenuwachtig voor de dag. Een communicatiefout achterin zorgde al vroeg voor een goede mogelijkheid voor de bezoekers uit Hardenberg, maar het liep voor de Tricolores met een sisser af. Ook werd al snel duidelijk dat de corners van de bezoekers voor veel gevaarlijk zorgden. In korte tijd kregen de oranjehemden er enkele te nemen welke overigens niets opleverde.

Na acht minuten spelen viel ook de eerste kans voor de ploeg van oefenmeester Steye Jacobs te noteren. Een prima crosspass van Gabri Urbanus op Dave van Delft werd door laatstgenoemde op waarde ingeschat, maar voorkwam HHC-doelman Jorick Maats met een goede save een doelpunt. Naar mate de eerste helft vorderde werden de Hardenbergers sterker en wist Jorn Ringelberg (bal van de lijn) en doelman Tom Boks (redding bij een vrije trap) een achterstand te voorkomen.

In de tweede helft kreeg Excelsior Maassluis het steeds moeilijker en was het vooral tegenhouden geblazen. Nadat Boks opnieuw een goede redding in huis had en enkele schoten van de bezoekers over het doel waren gegaan deed Excelsior Maassluis pas na een uur spelen weer van zich spreken. Pieter Langedijk loste een schot op het doel waarmee keeper Maats nog de nodige moeite had.

In de laatste fase, van het voor de toeschouwers spannende en aantrekkelijke duel, wisselde beide trainers nog veelvuldig om toch nog tot een overwinning te komen. Waar de klok inmiddels richting de 90 minuten ging en er niet meer gescoord leek te gaan worden viel het doelpunt toch nog voor HHC Hardenberg. Een kopbal van Sander Egbers werd door de ingevallen Nino van den Beemt ongelukkig in het eigen doel gewerkt: 0-1. Na deze domper kreeg Ouanis Kellouh ver in blessuretijd nog dé kans op de gelijkmaker. De invaller stuitte echter van dichtbij op Maats, die een geweldige reflex in huis had.

Zo eindigde de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in een kleine domper. Zeker gezien de tweede helft had HHC Hardenberg meer recht op de overwinning, maar was een punt toch erg dichtbij voor Excelsior Maassluis. Aanstaande zaterdag spelen de Tricolores hun eerste uitwedstrijd van het seizoen. Dan is FC Lisse de tegenstander. De aftrap op Sportpark Ter Specke is om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 90. Van den Beemt (e.d.) 0-1

Scheidsrechter: Dave de Vries