Gepubliceerd Op: 26 maart 2022

Excelsior Maassluis in extremis voorbij HHC Hardenberg

26 maart 2022

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag na een knotsgekke wedstrijd tegen HHC Harenberg de drie punten in eigen huis kunnen houden. De Tricolores kwamen van een 0-1 achterstand terug tot 3-1 maar zagen de bezoekers in de blessuretijd de 3-3 scoren. Invaller Kaylan Muis zorgde in de laatste seconde met een snoeihard schot alsnog voor de overwinning en zette het sportpark op zijn kop.

De thuiswedstrijden van Excelsior Maassluis zijn het huidige seizoen een garantie tot spektakel. Eerder dit seizoen werden ploegen als Koninklijke HFC, Quick Boys en Rijnsburgse Boys al in de slotfase op een nederlaag getrakteerd. Ook tijdens de duels met IJsselmeervogels, Kozakken Boys, Jong FC Volendam was de spanning erg aanwezig en maakte dit het kijken meer dan waard. Aan deze reeks kan nu ook de ontmoeting met HHC Hardenberg worden toegevoegd.

Na de nederlagen tegen Quick Boys en Koninklijke HFC wijzigde hoofdtrainer Dogan Corneille zijn team - deels noodgedwongen - op meerdere posities. Zo maakte Redouan El Hankouri zijn basisdebuut voor de Tricolores en mochten ook Redouan Omar Ouali, Nino van den Beemt en Dave van Delft vanaf de aftrap beginnen. Daarnaast keerde Kaylan Muis terug van een blessure en zat voor het eerst sinds weken weer bij de wedstrijdselectie.

Het zo goed presterende HHC Hardenberg kreeg de eerste kansen van de wedstrijd. Gelukkig voor de Tricolores konden eerst Kevin Ringeling en later ook Gabri Urbanus de bal van de lijn af halen. Ondanks deze waarschuwingen was het na bijna een half uur spelen toch raak voor de bezoekers. Jurjan Mannes haalde vanaf de rechterkant van een meter op vijfentwintig uit en zag zijn schot in de korte hoek achter doelman Jean-Paul van Leeuwen binnenvallen: 0-1.

Excelsior Maassluis leek wakker geschrokken van het tegendoelpunt en creëerde in de slotfase van het eerste bedrijf ook enkele kansen. Eerst verdween een schot van El Hankouri in de handen van doelman Nick Borgman. Twee minuten laten was het Omar Ouali die het probeerde, maar zijn poging ging net naast het doel. Toch zou de gelijkmaker nog voor het rustsignaal op het scorebord komen. Van Delft ontving de bal, speelde zijn directe tegenstander uit en schoot de bal vervolgens schitterend in de bovenhoek achter de kansloze Borgman: 1-1.

Bij aanvang van de tweede helft paste Corneille meteen een drie dubbelde wissel toe in zijn team. De oefenmeester vond dat zijn ploeg niet goed stond en bracht zowel Calvin Tureaij, Gijs Abbas en Muis binnen de lijnen. En alsof het zo moest zijn, binnen zes minuten stond veranderde de 1-1 stand in een 3-1 voorsprong. Muis zorgde direct met een goede assist ervoor dat Van Delft zijn tweede van de middag kon maken. De doelpuntenmaker bracht op zijn beurt kort daarna Vincent van den Berg in stelling om van dichtbij de 3-1 te scoren. Tussendoor zwijnde Excelsior Maassluis toen een vrije trap van Jurjan Mannes via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Ondanks het appelleren voor een doelpunt, oordeelde de arbitrage anders.

Zo zat Excelsior Maassluis op rozen, maar waren er nog wel bijna 40 minuten te spelen. Ondanks dat de thuisploeg hierna nauwelijks echt in de problemen kwam was een kwartier voor tijd de spanning wel weer helemaal terug toen de oranjehemden via een afgeslagen corner de aansluitingstreffer maakte: 3-2. Vervolgens tikte de klok door en kwam de felbegeerde overwinning steeds dichtbij. Drie minuten in blessuretijd leek het echter toch nog fout te gaan. Andermaal vanuit een corner viel de bal goed voor invaller Rick Hemmink die met een schuiver een punt leek te redden voor zijn ploeg: 3-3.

Het slotakkoord was echter toch voor Excelsior Maassluis, dat in de laatste minuut nog vol voor de winst ging. In de inmiddels zesde (!) minuut van de blessuretijd kwam de bal bij Muis voor de voeten van Muis terecht die vervolgens niet nadacht en met volledige overtuiging het leer snoeihard tegen de touwen werkte. Het zette Sportpark Dijkpolder volledig op zijn kop, waarna scheidsrechter Timmers enkele seconden later voor de laatste maal floot: 4-3.

Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg 4-3 (1-1)

Scoreverloop: 25. Mannes 0-1, 44. Van Delft 1-1, 46. Van Delft 2-1, 52. Van den Berg 3-1, 74. Drost 3-2, 90+4. Hemmink 3-3, 90+6. Muis 4-3

Scheidsrechter: Luuk Timmers