Gepubliceerd Op: 15 oktober 2022

Excelsior Maassluis haalt drie punten op in Scheveningen

15 oktober 2022

Opnieuw heeft Excelsior Maassluis in een uitwedstrijd drie punten gepakt. Op bezoek bij SVV Scheveningen won het team van hoofdtrainer Dogan Corneille met 0-1, dankzij een treffer van Pieter Langedijk in de eerste helft. Door de overwinning maken de Tricolores de sprong naar het linkerrijtje van de ranglijst.

Gesterkt door de succesvolle comeback van een week eerder tegen hoogvlieger HHC Hardenberg én de positieve reeks waarmee de ploeg sinds speelronde 3 mee bezig is reisde Excelsior Maassluis met het nodige zelfvertrouwen af naar Sportpark Houtrust voor de confrontatie met SVV Scheveningen. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week moest Corneille noodgedwongen één wijziging in zijn opstelling toepassen. Nino van den Beemt was niet fit genoeg om vanaf de aftrap te beginnen waardoor Luivienno Statia als basisspeler begon.

Na een openingsfase waarin aan beide kanten weinig echte hoogtepunten te noteren waren, lukte het Excelsior Maassluis om haar eerste echte kansen te verzilveren. Een strakke en tevens perfecte lage voorzet van Statia werd bij de tweede paal door Pieter Langedijk tot doelpunt gepromoveerd. Voor de aanvaller betekende het alweer zijn negende competitiedoelpunten van het seizoen.

Amper twee minuten na deze openingstreffers kreeg dezelfde Langedijk een uitgelezen mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Na doorkopbal van Carlito Fermina ten hoogte van de middenlijn kon de clubtopscorer alleen op doelman Sven van der Maaten afgaan. Na een lange sprint wist de Scheveningse-sluitpost uiteindelijk als winnaar uit de strijd te komen door het schot van de aanvaller met zijn voeten te pareren.

Ook in de tweede helft bleken de kansen spaarzaam te zijn. Behoudens een geplaatst schot van Langedijk (gepakt door Van der Maaten) en een kopbal van Gabri Urbanus (net voorlangs) lukte het Excelsior Maassluis niet om echt dreigend voor het doel te worden.

Omdat ook SVV Scheveningen niet of nauwelijks gevaarlijk in de buurt van keeper Tom Boks kwam speelde de ploeg van Corneille zich zonder zorgen richting de eindfase van de wedstrijd. Pas tijdens de zeven (!) minuten blessuretijd, waarin doelman Van der Maaten mee naar voren werd gestuurd, stonden de bezoekers even onder druk, maar werd de overwinning toch over de streep getrokken.

Door de driepunter stijgt Excelsior Maassluis naar de achtste positie van de ranglijst. Komende zaterdag hebben de Tricolores geen competitieverplichtingen en kan het zich gaan voorbereiden op het thuisduel met VV Katwijk, dat op zaterdag 29 oktober om 14.30 uur op het programma staat.

SVV Scheveningen - Excelsior Maassluis 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 26. Langedijk 0-1

Scheidsrechter: Robin Vereijken