Gepubliceerd Op: 26 februari 2023

Excelsior Maassluis geeft het na rust weg tegen TEC

26 februari 2023

Excelsior Maassluis is op bezoek bij TEC tegen de negende nederlaag van het seizoen aangelopen. Op Sportpark De Lok in Tiel keken de Tricolores in de rust tegen een 0-1 voorsprong aan, maar gaven dit in de tweede helft uithanden: 2-1.

Tijdens de laatste wedstrijd van de tweede periode moest Excelsior Maassluis het door diverse redenen stellen zonder onder meer Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Redouan Omar Ouali en Kaylan Muis. Daarnaast moesten de Tricolores het in Tiel ook doen zonder hoofdtrainer Dogan Corneille. De oefenmeester bleef wegens ziekte thuis achter. De honneurs op de bank werden zodoende waargenomen door Barry de Vreede, Steye Jacobs en Marco Bravenboer.

Op het moeizaam te bespelen hoofdveld van Sportpark De Lok was TEC in het eerste half uur de ploeg die de meeste schoten op het doel wist te produceren. De oranjehemden probeerden het meerdere malen van afstand, maar werden nauwelijks gevaarlijk. Een keer moest Tom Boks wel handelend optreden. Op een schot van Bo van Essen in de korte hoek had de doelman een uitstekend antwoord met zijn voeten.

Ondanks dat Excelsior Maassluis in de eerste helft nog weinig had kunnen laten zien, kwam het na een half uur spelen toch op voorsprong in Tiel. Bram Wennekers veroverde rond het eigen zestienmetergebied de bal en stuurde Pieter Langedijk met een lange trap richting het vijandige doel. Wennekers trok vervolgens een lange sprint en ontving enkele tellen later de bal op enkele meters van het doel terug. Met een beetje fortuin frommelde de aanvaller de bal hierna achter de kansloze keeper Bram Kaarsgaren: 0-1.

Waar Excelsior Maassluis ongetwijfeld met een goed gevoel de rust was ingegaan, duurde het in de tweede helft niet lang voordat de gelijkmaker al op het scorebord kwam. Wennekers kwam met een speler van TEC in aanraking en tot verbazing van heel Maassluis legde de arbiter de bal op de stip. Waar afgevraagd kon worden of de eventuele overtreding binnen of buiten het strafschopgebied werd gemaakt was het ook de vraag wie nou eigenlijk wie had vastgepakt. Het cadeautje van de arbiter werd in ieder geval door Bo van Essen gretig uitgepakt: 1-1.

In het vervolg van de wedstrijd had Excelsior Maassluis het moeilijk en moest het alle zeilen bijzetten om de 1-1 stand te verdedigen. Met het nodige kunst en vliegwerk slaagde het team daarin. Echter viel in de slotfase van het duel alsnog de tegentreffer. Vanaf de linkerkant kon de thuisploeg te gemakkelijk een voorzet geven waarna Van Essen tussen twee Excelsior Maassluis-spelers in de lachende derde werd. De aanvaller maakte zijn tweede treffer van de middag en zorgde daarmee voor de 2-1 eindstand.

Excelsior Maassluis speelt komende zaterdag weer een thuiswedstrijd in de Tweede Divisie. Jong FC Volendam is om 14.30 uur de tegenstander op Sportpark Dijkpolder. Het vlaggenschip kan deze middag uiteraard de steun van het trouwe publiek meer dan ooit gebruiken!

TEC - Excelsior Maassluis 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 31. Wennekers 0-1, 50. Van Essen (pen.) 1-1, 78. Van Essen 2-1

Scheidsrechter: Nick Tunnissen