5 juni 2022

Excelsior Maassluis en Sparta intensiveren de samenwerking

Samenwerking Excelsior Maassluis Sparta Rotterdam

Jong Sparta Rotterdam speelde zaterdag haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen op ons complex. We hebben al jaren een samenwerking met Sparta Rotterdam op het gebied van de jeugdopleiding. Komend seizoen wordt de samenwerking geïntensiveerd.

Op Het Kasteel wordt het kunstgras vervangen door natuurgras. Daarnaast wordt ook het trainingscomplex voor de jeugd, Nieuw Terbregge, vernieuwd. Na goede gesprekken tussen beide clubs is er overeenstemming bereikt dat Sparta O18 en Jong Sparta komend seizoen de thuiswedstrijden bij Excelsior Maassluis gaan spelen.

We zijn verheugd met deze uitkomst. Dat betekent dat er volgend seizoen iedere zaterdag een wedstrijd uit de Jack's League (Tweede Divisie) zal worden gespeeld op ons complex. De ene zaterdag speelt ons eigen eerste elftal en de andere zaterdag Jong Sparta. Na de wedstrijden van ons eerste elftal zal een wedstrijd van Sparta O18 worden gespeeld. Het uitgangspunt is dat de wedstrijden van Sparta Rotterdam om 17.00 aanvangen.

Afgelopen zaterdag werd het contract daartoe door onze voorzitter Hans de Leeuw en Gerard Nijkamp, technisch directeur van Sparta Rotterdam, ondertekend. Tegelijk werd ook het contract verlengd waarin de samenwerking tussen beide jeugdafdelingen wordt vastgelegd. Het geeft aan hoe goed de samenwerking beide verenigingen bevalt.

Gerard Nijkamp is verheugd met deze oplossing: “Hoe dan ook zal komend seizoen aanpassingen vragen van de spelers, stafleden, ouders en bezoekers van onze thuiswedstrijden van jeugdteams en Jong Sparta. We zijn blij dat we voor onze twee hoogste teams nu een tijdelijk thuis hebben voor het seizoen 2022/2023. Excelsior Maassluis is niet alleen een opleidingspartner voor onze jeugdopleiding, maar heeft door de jarenlange ervaring op het hoogste amateurniveau ook ervaring met de wedstrijden te organiseren in de Tweede Divisie. In overleg met zowel Excelsior Maassluis als de KNVB proberen we de ‘thuiswedstrijden’ van Sparta O18 en Jong Sparta zoveel als mogelijk te plannen op het einde van de zaterdagmiddag, met een voorkeur voor het tijdstip van 17:00 uur, zodat we aansluitend aan de wedstrijden van Excelsior Maassluis kunnen spelen.”