Gepubliceerd Op: 12 juli 2022

Excelsior Maassluis en SC Telstar houden elkaar in evenwicht

12 juli 2022

Het eerste oefenduel van Excelsior Maassluis in voorbereiding op het seizoen 2022-2023 is geƫindigd in een 0-0 gelijkspel tegen SC Telstar. Op een warm maar gezellig druk Sportpark Dijkpolder lieten de Tricolores een prima indruk achter tegen de profclub uit Velsen-Zuid en kreeg het zelfs enkele mooie kansen op een treffer. Gescoord werd er echter niet.

Ondanks dat de selectie van Excelsior Maassluis slechts vier trainingen in de benen had en door verschillende redenen nog diverse spelers moest missen, wist het de profs van SC Telstar over 90 minuten behoorlijk partij te bieden. Sterker nog, de thuisploeg kreeg in het eerste kwartier enkele goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dave van Delft kwam twee keer in kansrijke positie maar had de pech dat zijn pogingen geen treffer opleverde. Eerder in de wedstrijd was ook nieuwkomer Carlito Fermina dichtbij een doelpunt.

Waar Excelsior Maassluis de kansen kreeg om op voorsprong te komen, werden ook de bezoekers uit Noord-Holland enkele keren gevaarlijk. Doelman Tom Boks moest vlak voor het rustsignaal voor de eerste keer echt in actie komen en behoedde zijn ploeg met een prima redding voor een achterstand. Voor de nieuwkomer betekende het zijn eerste minuten voor Excelsior Maassluis. Na een half uur maakte ook Pieter Langedijk zijn opwachting en kon zodoende zijn rentree in het rood-wit-blauwe shirt maken.

In de tweede helft waren er aan beide kanten minder kansen te noteren, maar was Excelsior Maassluis via Bram Wennekers wel erg dichtbij een voorsprong. De aanvaller zette uitstekend door en zorgde er met veel wilskracht voor dat hij vanuit een lastige hoek alsnog kon schieten. Het schot verdween helaas tegen de lat. Ook Langedijk deed nog een poging door een voorzet in een keer op zijn schoen te nemen. De Telstar-keeper kon echter redding brengen. Aan de andere kant wist de Maassluise verdediging knap stand te houden waardoor het treffen geen winnaar kreeg.

Excelsior Maassluis - SC Telstar 0-0

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze