27 november 2021

Excelsior Maassluis en hoofdtrainer Dogan Corneille verlengen samenwerking

Dogan Corneille is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van Excelsior Maassluis. De club en de oefenmeester hebben gezamenlijk besloten om de succesvolle samenwerking te continueren, waardoor Corneille in ieder geval tot medio 2023 onder contract zal staan bij de Tricolores. Na de zomerstop begint de keuzeheer aan zijn vijfde seizoen op Sportpark Dijkpolder.

“Ik ben erg blij en trots dat ik nog een seizoen mijn auto mag parkeren aan de Lavendelstraat”, zegt Corneille over de verlenging van zijn contract. Niet eerder verbond de oefenmeester zichzelf zolang aan een club. “Dat ik nog steeds met heel veel plezier naar Maassluis toe ga zegt wel iets over de band die ik met de vereniging heb. De samenwerking met de spelersgroep, staf, technische commissie,  bestuur, de vele vrijwilligers en de overige (jeugd)trainers voelt als zeer vertrouwd. Ik ben hen dan ook dankbaar dat zij zo bijzonder goed bijdragen aan het creëren van de topsportcultuur binnen onze vereniging.”

Tevens ziet Corneille nog voldoende potentie in de ontwikkeling van spelers bij de hoofdmacht. “We hebben op dit moment een prachtig team waar nog heel veel rek in zit. Daarnaast is het alweer het zoveelste jaar op rij dat talenten vanuit de eigen jeugdopleiding staan te trappelen om toe te treden tot de poorten van de Tweede Divisie of zelfs hoger.”

“We zijn als club heel blij dat we de samenwerking met hoofdtrainer Dogan Corneille hebben kunnen verlengen”, is Technisch Manager Niels Redert van mening. “Dogan en zijn staf hebben er voor gezorgd dat ondanks dat er afgelopen seizoen veel (basis)spelers zijn vertrokken er weer een hecht team staat waar tevens nog veel rek in zit. Er waait een positieve wind met goede resultaten in zowel de competitie als de beker. Daarnaast bezit Dogan het Excelsior Maassluis DNA waardoor we de samenwerking graag wilde verlengen.”