23 november 2021

Excelsior Maassluis eenvoudig verder in Fidus Cup

Excelsior Maassluis heeft zich met speels gemak weten te plaatsen voor de 3e ronde van de Fidus Cup. In het toernooi wat ook wel bekend staat als de Voetbal Rijnmond Cup werd dinsdagavond 2e klasser SVS op het eigen Sportpark Dijkpolder met 9-0 verslagen. Brandon Robinson wist namens de Tricolores liefst viermaal doel te treffen.

Hoofdtrainer Dogan Corneille gunde tijdens deze midweekse wedstrijd vooral spelers speeltijd die de laatste weken minder aan spelen waren toegekomen. Daarnaast konden Tobias Kleijweg en Brandon Robinson na blessureleed weer hun rentree in de hoofdmacht maken. Vooral Robinson deed van zich spreken. De centrumspits toonde aan zeer trefzeker te zijn. Al voor het rustsignaal had de aanvaller drie doelpunten gemaakt. De andere treffer in het eerste bedrijf kwam op naam van Luivienno Statia.

In de tweede helft ging Excelsior Maassluis verder met het maken van doelpunten. Al snel scoorde Robinson zijn vierde van de avond en niet veel later zette invaller Gabri Urbanus de stand op 6-0 via een afstandsschot dat via de onderkant van de lat in het doel verdween. Pas in de slotfase van het duel zou de thuisploeg de score verder kunnen uitbreiden. Een sterk slotoffensief leverde nog treffers op van Kaylan Muis (1 op 1 met de keeper), Vincent van den Berg (stift over de keeper heen) en Urbanus (vrije trap van ruim 25 meter).

Excelsior Maassluis zal in de derde ronde van de Fidus Cup wederom een thuiswedstrijd spelen. Op dinsdag 1 februari is Kethel Spaland (zo) om 20.00 uur de opponent van de Tricolores.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - SVS 9-0 (4-0)

Scoreverloop: 20. Robinson 1-0, 36. Robinson 2-0, 39. Statia 3-0, 42. Robinson 4-0, 54. Robinson 5-0, 57. Urbanus 6-0, 83. Muis 7-0, 84. Van den Berg 8-0, 87. Urbanus 9-0

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, Tureaij, Kleijweg, Abbas (45. Urbanus), Heuvelman; Dercks (45. Ringeling), Blij (60. Muis), Statia (46. El Baad), Wennekers, Robinson, Van Delft (60. Van den Berg)