Gepubliceerd Op: 4 december 2021

Excelsior Maassluis doet zichzelf te kort bij HHC Hardenberg

4 december 2021

Op bezoek bij HHC Hardenberg is Excelsior Maassluis er niet in geslaagd om tot een goed resultaat te komen. Ondanks dat de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille op Sportpark De Boshoek enkele riante kansen kreeg op een voorsprong, ging de thuisclub er uiteindelijk met de overwinning vandoor: 1-0.

Onder toeziend oog van FC Emmen-trainer Dick Lukkien - Excelsior Maassluis speelt op 14 december voor de TOTO KNVB Beker tegen de Drentenaren - startte Corneille met bijna het hetzelfde team als dat het koploper VV Katwijk een week eerder behoorlijk lastig had gemaakt. Alleen verdediger Tobias Kleijweg was mede door een blessure niet in het basisteam opgenomen. Voor hem in de plaats speelde Nino van den Beemt, die op Sportpark De Krom ook al vroegtijdig in het veld was gekomen.

Excelsior Maassluis begon goed aan de wedstrijd op het natte grasveld in Hardenberg. Al na zeven minuten kreeg het een dot van een kans toen Van Beemt een afgeslagen corner opnieuw voor het doel bracht en Vincent van den Berg vanuit de draai doelman Nick Borgman tot een uiterste reflex dwong. Ook na deze eerste mogelijkheid bleven de Tricolores dreigend voor het doel van de thuisploeg. Zo had een aanval, die werd opgezet door Omar El Baad, bijna het gewenste resultaat opgeleverd. Kort hierna deed ook HHC Hardenberg voor het eerst van zich spreken. Het schot van Danny Bouws verdween echter een metertje over het doel van Jean-Paul van Leeuwen.

Toch bleef de formatie van Corneille in de eerste helft de ploeg met de gevaarlijkste kansen. Van den Berg had na ruim twintig minuten een hoogstandje in huis door een voorzet van El Baad bijna via een omhaal tot doelpunt te promoveren. De poging van de aanvoerder verdween echter net aan de verkeerde kant van de paal. Hierna volgden afstandsschoten van Luivienno Statia en Nino van den Beemt die Borgman niet klemvast kon pakken maar tot opluchting van doelman geen treffers opleverden. Tussen mocht Excelsior Maassluis blij zijn dat enkele hachelijke situaties voor het eigen doel goed afliepen. Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in

In de tweede helft kwam Excelsior Maassluis wederom goed uit de startblokken. Na een goede aanval dribbelde Redouan Omar Ouali het zestienmetergebied in en haalde de aanvaller uit in de korte hoek. Borgman wist zijn ploeg echter wederom voor een achterstand te behoeden. Ook in Hardenberg ging een al oude voetbalwet weer op. Als je hem zelf niet maakt dan scoort de tegenstander. De eerste echte kans voor HHC Hardenberg verdween direct achter Van Leeuwen. Voormalig profvoetballer Jesper Drost kreeg de bal voor zijn voeten en haalde snoeihard de trekker over: 1-0.

Excelsior Maassluis had vervolgens nog een klein half uur om minimaal tot een puntendeling te komen. Corneille wisselde dan ook aanvallend door Daan Blij en Dave van Delf in de ploeg te brengen voor Gijs Abbas en Van den Beemt. De druk op het doel van de Hardenbergers bleef aanhouden en zowel El Baad als Blij kwamen nog in de buurt van de gelijkmaker. Borgman bleek echter wederom een sta-in-de-weg te zijn en groeide daarmee uit tot absolute man van de wedstrijd.

In de slotfase moest Van Leeuwen een afstandsschot van de thuisploeg nog tot corner verwerken en werd het na een alles-of-niet-offensief van de bezoekers nog een keer gevaarlijk, maar gescoord zou er op De Boshoek niet meer worden. Zo stond Excelsior Maassluis voor de tweede keer in zeven dagen zonder punten en bezet het nu de tiende plaats op de ranglijst.

HHC Hardenberg - Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 58. Drost 1-0

Geel: Mannes (HHC Hardenberg), Ringeling (Excelsior Maassluis)

Scheidsrechter: Michael Eijgelsheim