14 mei 2022

Excelsior Maassluis buigt na rust voor Jong Sparta Rotterdam

Excelsior Maassluis blijft een zeer wisselvallig seizoen draaien in de Tweede Divisie. Na overwinningen op ASWH (3-0) en VV Noordwijk (1-2) maakte het zaterdagmiddag op bezoek bij Jong Sparta Rotterdam een slechte beurt. Op Het Kasteel ging de ploeg van oefenmeester Dogan Corneille na een doelpuntloze eerste helft uiteindelijk met 3-0 onderuit.

Zonder een waslijst aan afwezigen aan de kant van de Tricolores trapten Jong Sparta Rotterdam en Excelsior Maassluis deze zaterdagmiddag al om 12.00 uur af. Op een zo goed als leeg Kasteel was de eerste goede kans direct voor de thuisclub. Tot opluchting van de formatie uit Maassluis verdween een schot van Marcus Scholten op enkele meters van de doellijn op de lat. Enkele minuten later werd Vincent van den Berg in het zestienmetergebied van Jong Sparta Rotterdam gevloerd maar scheidsrechter Christian Mulder zag er geen overtreding in.

Halverwege de eerste helft al moest Darwin Heuvelman zich noodgedwongen laten vervangen. De verdediger kon vanwege een blessure aan de knie niet verder en werd vervangen door Remo de Vroege. In het restant van het eerste bedrijf kregen zowel Jong Sparta Rotterdam als Excelsior Maassluis nog enkele kleine kansjes, gescoord zou er echter niet worden waardoor na 45 minuten de brilstand nog op het scorebord stond.

Na rust zou dit wel het geval zijn. Al binnen de minuut stoomde de thuisploeg op richting het doel van Jean-Paul van Leeuwen en wist het een goede aanval die over diverse schijven ging doeltreffend af te ronden via de voet van Pepijn Doesburg: 1-0. Vijf minuten later was op opnieuw raak voor de ploeg uit Rotterdam-West. De Tricolores hadden opnieuw geen antwoord op een snelle aanval en wederom was het Doesburg die het net liet bollen: 2-0. Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd definitief beslist door Delano Vianello. De behendige middenvelder passeerde de Maassluise-defensie alsof ze er niet stonden en rondde vervolgens bekwaam af: 3-0.

Hierna was Excelsior Maassluis niet bij machten om nog terug in de wedstrijd te komen en verloor zodoende met ruime cijfers van een beter Jong Sparta Rotterdam. Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer een thuiswedstrijd. Dan speelt VV Katwijk op Sportpark Dijkpolder haar kampioenswedstrijd. De aftrap van dit duel is om 15.00 uur.

Karakteristieken

Jong Sparta Rotterdam - Excelsior Maassluis 3-0 (0-0)

Scoreverloop: 46. Doesburg 1-0, 51. Doesburg 2-0, 65. Vianello 3-0

Scheidsrechter: Christian Mulder

Opstelling Jong Sparta Rotterdam
Kort, Adney (75. Den Haan), Drakpe, Van Wageningen, Overman (75. Rosario), Vianello, Brouwer, Madi, Doesburg (75. Frimpong), Scholten (75. Schop), Tahiri

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, El Baad, Urbanus, Abbas, Heuvelman (26. De Vroege), Statia (70. El Hankouri), Van den Beemt, Dercks, Muis, Van den Berg (75. Zandbergen), Van Delft (63. Omar Ouali)

Media

Foto´s Harry Noordhof | Klik hier voor het fotoverslag

TV: Klik hier voor de samenvatting

TV: Klik hier voor de reactie van Dogan Corneille

TV: Klik hier voor de reactie van Kevin Dercks