Gepubliceerd Op: 14 april 2024

Excelsior Maassluis blijft in leven na winst op Rijnsburgse Boys

Het blijft ongekend spannend in de onderste regionen van de Tweede Divisie. Excelsior Maassluis wist met een enorme dosis aan wilskracht met 2-0 te winnen van Rijnsburgse Boys. Ondanks dat ook directe concurrent Scheveningen haar duel won blijven de Tricolores in de race voor directe handhaving. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het gat nog steeds vijf punten.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd met Rijnsburgse Boys was al duidelijk dat alleen een overwinning Excelsior Maassluis nog in leven zou kunnen houden, als het gaat om directe handhaving. Het aanwezige publiek zag dan ook een Excelsior Maassluis dat gretig voor de dag kwam en wel degelijk doorhad dat het voor haar laatste kansen aan het knokken is. Ondanks dat er in de eerste helft weinig kansen te noteren vielen was de grootste er een voor de thuisploeg. Giovanni Da Fonseca had op slag van rust de openingstreffer op zijn schoen, maar zag doelman Wesley Zonneveld een goede reactie in huis hebben.

In de tweede helft viel er meer te beleven op het zonovergoten Sportpark Dijkpolder. Beide ploegen kregen in de openingsfase meteen enkele kansen, waarbij Bram Wennekers namens de Tricolores de grootste kreeg. Na een uur spelen zou het doelpunt alsnog vallen aan de kant van Excelsior Maassluis. Een afgeslagen corner kwam op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Darren Maatsen terecht die vervolgens niet twijfelde en hard raak schoot: 1-0.

Ook in het laatste kwartier van de wedstrijd gebeurde er van alles. Eerst had Kevin Ringeling de pech dat zijn kopbal ternauwernood gepakt kon worden door Zonnenveld. Vervolgens appelleerde Rijnsburgse Boys voor een strafschop en had Tobias van der Kleij een prachtige redding in huis op een schot van Delano Asante. Een minuut later zette Pieter Langedijk de ingevallen Jeroen Haars alleen voor de doelman, waarna de middenvelder niet faalde en de bevrijdende 2-0 op het scorebord schoot. Dit bleek na ruim zes minuten blessuretijd tevens de eindstand te zijn.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de volgende finale. Dan gaan de manschappen van hoofdtrainer Steye Jacobs op bezoek bij Koninklijke HFC. De aftrap aan de Spanjaardslaan in Haarlem is die middag om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 2-0 (0-0)

Scoreverloop: 63. Maatsen 1-0, 75. Haars 2-0.

Scheidsrechter: Luuk Timmer