Gepubliceerd Op: 3 september 2023

Effectief Excelsior Maassluis wint van Jong Almere City

3 september 2023

De eerste driepunter voor Excelsior Maassluis is een feit. In een zeer attractieve en vooral doelpuntrijke wedstrijd werd Jong Almere City met een 5-3 nederlaag terug naar Flevoland gestuurd. Namens de ploeg van trainer Steye Jacobs waren Pieter Langedijk, Steven Sanchez Angulo, Bram Wennekers, Gabri Urbanus en Devin Plank trefzeker.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Huub Slangen stond Excelsior Maassluis voor de opdracht om de eerste winstpartij van het seizoen veilig te stellen. Waar vorige week tegen FC Lisse nog verschillende grote mogelijkheden onbenut bleven was het tegen het beloftenteam van Almere City FC na een half uur spelen wel direct twee keer raak. Pieter Langedijk opende na twintig minuten de score met een hard schot in de lange hoek. Tien minuten later kon Steven Sanchez Angulo de bal andermaal achter doelman Giulio van Tongeren werken: 2-0.

Anders dan deze tussenstand deed vermoeden waren de bezoekers de bovenliggende partij en was het mede aan doelman Tom Boks te danken dat tegentreffers uitbleven. Ook bij de start van de tweede helft bleek de formatie van Steye Jacobs uiterst doeltreffend. Goed doorgaan van rechtsback Calvin Tureaij en later Bram Wennekers in het zestienmetergebied van Jong Almere City zorgde ervoor dat laatst genoemde snoeihard de 3-0 op het scorebord kon zetten.

Geen vuiltje aan de lucht dachten de toeschouwers die op deze mooie zaterdagmiddag naar Sportpark Dijkpolder waren afgereisd. Dit bleek echter toch anders uit te pakken. De bezoekers kwam al snel terug tot 3-1, na een werkelijk schitterende uithaal in de kruising. Toen na ruim een uur spelen de marge zelfs teruggebracht werd tot slechts één doelpunt leek Excelsior Maassluis de ruime voorsprong volledig uit handen te gaan geven. Een rake kopbal van Gabri Urbanus gaf de thuisploeg weer wat lucht, maar tien minuten voor tijd was de spanning toch weer terug na wederom een knappe aanval: 4-3.

Daardoor kon de wedstrijd in de slotfase nog beide kanten opvallen. Boks - niet voor niets uitgekozen tot man van de wedstrijd - had op een inzet voor de zoveelste keer deze middag een geweldige reflex in huis en zag luttele seconden later de rebound net naast zijn doel verdwijnen. In de tegenstoot was Excelsior Maassluis er vervolgens razendsnel uit en besliste de ingevallen Devin Plank het aantrekkelijke duel definitief: 5-3.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis een uitwedstrijd. Dan reizen de Tricolores af naar Noordwijk. De wedstrijd op Sportpark Duinwetering begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - Jong Almere City FC 5-3 (2-0)

Scoreverloop: 20. Langedijk 1-0, 30. Sanchez Angulo 2-0, 47. Wennekers 3-0, 50. Lucassen 3-1, 64. Wildeboer 3-2, 69. Urbanus 4-2, 80. Krommah 4-3, 90. Plank 5-3.

Scheidsrechter: Sam Dröge