Gepubliceerd Op: 7 september 2022

Eerste driepunter voor Excelsior Maassluis een feit

7 september 2022

De eerste overwinning van het seizoen in de Tweede Divisie is voor Excelsior Maassluis een feit. In de midweekse speelronde werd TEC in eigen huis met 3-0 verslagen. De Tricolores kenden een droomstart en stonden via doelpunten van Pieter Langedijk en Giovanni Da Fonseca al na een kwartier met 2-0 voor. Na rust kreeg TEC enkele grote kansen op de aansluitingstreffer maar besliste invaller Dave van Delft in de slotfase de wedstrijd.

Het was voor hoofdtrainer Dogan Corneille en zijn staf in aanloop naar de wedstrijd tegen TEC behoorlijk puzzelen geblazen. Naast de nog geschorste Gabri Urbanus waren ook Luivienno Statia, Gijs Abbas en Kevin Dercks wegens blessures niet inzetbaar. Zodoende konden Tobias Kleijweg, Pieter Langedijk en Bram Wennekers rekenen op een basisplaats. Daarnaast verscheen ook jongeling Jorn Ringelberg vanaf het begin aan de aftrap. De linksback van Onder 21 viel afgelopen zaterdag al in tegen FC Lisse en maakte tegen TEC zijn officiële debuut als basisspeler.

Net als enkele dagen eerder tegen FC Lisse kende Excelsior Maassluis een droomstart. De Tricolores oogden gretig en deden er alles aan om een vroege openingstreffer te forceren. Een prachtige dieptebal van Ringelberg op Langedijk werd door laatstgenoemde speler met uiterste precisie over de doelman van de bezoekers gelobd: 1-0. Na het openingsdoelpunt van Langedijk ging de thuisploeg vrolijk verder met het creëren van kansen. Giovanni Da Fonseca ging op avontuur en rondde vervolgens met een harde schuiver doeltreffend af: 2-0. Het zette de formatie van Corneille in zetel en waren er mogelijkheden om de wedstrijd al voor het rustsignaal te beslissen.

In de tweede helft waren de eerste kansen opnieuw voor de Tricolores. Carlito Fermina probeerde het vanuit een lastige hoek, maar zag doelman Nick van den Dam redding brengen. Na ruim een uur spelen was de doelman wel kansloos op een mooie boogbal van Langedijk. De lat voorkwam echter dat de 3-0 op het scorebord zou komen. Na diverse wisselingen in beide ploegen kwam TEC in het laatste gedeelte van de wedstrijd veel beter voor de dag. Excelsior Maassluis kwam lastig onder de druk van de Tielenaren uit en het was een wonder dat verschillende grote kansen niet in het doel vielen.

Waar het dus wachten was op de aansluitingstreffer van de oranjehemden viel het doelpunt enkele minuut voor tijd aan de overkant. Invaller Dave van Delft zette aan de linkerkant van het veld een goede actie op en deponeerde de bal met veel snelheid in de lange hoek: 3-0. De wedstrijd was definitief gespeeld en zonder het toevoegen van blessuretijd blies scheidsrechter Dave de Vries na precies 90 minuten voor de laatste keer.

Lang om te genieten van deze mooie overwinning heeft Excelsior Maassluis niet. Komende zaterdag staat al weer de volgende wedstrijd voor de deur. Dan spelen de Tricolores opnieuw een thuiswedstrijd. IJsselmeervogels komt naar Sportpark Dijkpolder, de aftrap is om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - TEC 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 9. Langedijk 1-0, 15. Da Fonseca 2-0, 87. Van Delft 3-0

Scheidsrechter: Dave de Vries